Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός ανακοινώνει νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων

Ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Μούσταφα ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων με στόχο την ενίσχυση της Παλαιστινιακής Αρχής, εν μέσω των αυξανόμενων πιέσεων από τη διεθνή κοινότητα για αναβίωση του πολιτικού διαλόγου με το Ισραήλ.



ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης με στόχο Ιρανούς χάκερ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα ένα νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος του Ιράν που έχουν στόχο "δύο εταιρίες και τέσσερα πρόσωπα που εμπλέκονται σε κακόβουλες κυβερνοεπιθέσεις" οι οποίες πραγματοποιήθηκαν "κατά αμερικανικών εταιριών και κυβερνητικών οντοτήτων".



Ρωσία: Συνελήφθη ο υφυπουργός Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ για διαφθορά

Τη σύλληψη του ρώσου υφυπουργού Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ ανακοίνωσε σήμερα η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διευκρινίζοντας ότι κατηγορείται για δωροληψία.

Ο 49χρονος Ιβανόφ, ο οποίος είναι υφυπουργός Άμυνας από το 2016, συνελήφθη κατηγορούμενος για αδίκημα που εμπίπτει στο Άρθρο 290 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (δωροληψία).



Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε την περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Ευχαριστώ και ελπίζω ότι το ν/σ θα υπογραφτεί σύντομα

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε οριστικά χθες Τρίτη (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας) γιγαντιαίο πακέτο περαιτέρω στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία, καρπό πολύμηνων, εξαιρετικά τεταμένων και κοπιωδών παζαριών. 



Ογκώδεις διαδηλώσεις στην Αργεντινή υπέρ του δημόσιου πανεπιστημίου, κατά της πολιτικής λιτότητας

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως φοιτητές, διαδήλωσαν χθες Τρίτη στο Μπουένος Άιρες και σε άλλες πόλεις της Αργεντινής εναντίον της πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης του ακραίου φιλελεύθερου προέδρου Χαβιέρ Μιλέι και υπέρ «του δημόσιου δωρεάν πανεπιστημίου», κινητοποίηση που κυβερνητικός εκπρόσωπος υποβάθμισε χαρακτηρίζοντας «πολιτικοποιημένες».



Ο ΟΗΕ προειδοποιεί εναντίον ισραηλινής χερσαίας επίθεσης ευρείας κλίμακας στη Ράφα

Εναντίον των κινδύνων που ενέχει στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας στη Ράφα, όπου έχουν βρει καταφύγιο περίπου 1,2 εκατ.