Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Σαουδική Αραβία: Οι έρημοι γύρω από τη Μέκκα και τη Μεδίνα πρασίνισαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Το παραδοσιακά άνυδρο τοπίο της ερήμου της Σαουδικής Αραβίας, προσφέρει πλέον ένα εκπληκτικό, αλλά και ασυνήθιστο θέαμα: μια ζωντανή πράσινη όαση, αποτέλεσμα των πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων. Αυτή η απροσδόκητη  μεταμόρφωση έχει γοητεύσει τόσο τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες, καθώς το άλλοτε άγονο τοπίο περιγράφεται πλέον ως καταπράσινο και ολάνθιστο.



8 τραυματίες από τον σεισμό 6,3 βαθμών στη δυτική Ιαπωνία

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά εξαιτίας του σεισμού 6,3 βαθμών χθες Τετάρτη σε στενό στη δυτική Ιαπωνία, που δεν προκάλεσε προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με τις αρχές και ιαπωνικά ΜΜΕ.

Ο αρχικός κάνει λόγο για τραυματισμούς που δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαροί, κυρίως λόγω πτώσεων, και μικρές ζημιές.



Ζελένσκι: Έκκληση στους ευρωπαίους ηγέτες για βοήθεια σε θέματα ενέργειας και αντιαεροπορικής άμυνας

Δραματική έκκληση για την ευρωπαϊκή στήριξη σε θέματα ενέργειας και αντιαεροπορικής άμυνας απηύθυνε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αφήνοντας παράλληλα αιχμές ότι η Ουκρανία δεν έχει την ίδια προστασία με το Ισραήλ.



ΒΤΑ: Τα διασυνοριακά πολιτιστικά έργα μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας είναι σημαντικά για όλη την περιοχή, δηλώνει η υπεύθυνη έργου Κάτια Στογιάνοβα

Το διασυνοριακό έργο με τίτλο "Δημιουργία Πολιτιστικού Διπόλου στη διασυνοριακή περιοχή" μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για το Πέτριτς στη νοτιοδυτική Βουλγαρία, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή, δήλωσε η Κάτια Στογιάνοβα, υπεύθυνη έργου στον Δήμο Πέτριτς, σε ομιλία της στο 5ο διασυνοριακό συνέδριο Βουλγαρίας-Ελλάδας, που πραγματοποιείται στο πλαίσι



Η ΕΕ αποφάσισε την επιβολή νέων κυρώσεων στο Ιράν για να στείλει «σαφές μήνυμα»

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καταδίκασαν την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και αποφάσισαν την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής.



Συστήματα Patriot στην Ουκρανία: Ο καγκελάριος της Γερμανίας καλεί τους Ευρωπαίους να μιμηθούν το παράδειγμά του

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κάλεσε χθες Τετάρτη τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να μιμηθούν το παράδειγμα της Γερμανίας, που ανακοίνωσε πως στέλνει ένα επιπλέον αμερικανικής κατασκευής σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στην Ουκρανία.