Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κόσμος



Στη φυλακή της Ουγγαρίας παραμένει η ιταλίδα δασκάλα που κατηγορείται για επίθεση σε νεοναζί

Η ουγγρική δικαιοσύνη δεν ενέκρινε τη μετατροπή της προφυλάκισης της Ιλάρια Σάλις σε κατ΄οίκον περιορισμό. Πρόκειται για την ιταλίδα δασκάλα, η οποία κατηγορείται για επίθεση κατά νεοναζί, στη Βουδαπέστη, τον Φεβρουάριο του 2023.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο στην ουγγρική πρωτεύουσα, η Σάλις μεταφέρθηκε στην δικαστική αίθουσα δεμένη με αλυσίδα.



Τζόρτζια Μελόνι: Μήνυση σε ιστορικό που δήλωνε ότι «μέσα στην ψυχή της είναι νεοναζί»

Μήνυση κατά του γνωστού φιλόλογου, συγγραφέα και ιστορικού Λουτσιάνο Κάνφορα κατέθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.



Ομπάμα και Κλίντον συγκεντρώνουν χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν

Συγκέντρωση εκατομμυρίων δολαρίων για την προεκλογική του εκστρατεία ο ένας, φόρος τιμής για αστυνομικό που σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος ο άλλος: Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ, αντίπαλοι στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, θα βρεθούν αμφότεροι σήμερα στη Νέα Υόρκη.



Βαλτιμόρη: Πόσα και ποια φορτία έχουν «κολλήσει» μετά την κατάρρευση της γέφυρας

Το εμπόριο αυτοκινήτων μεταξύ ΗΠΑ – Γερμανίας αλλά και οι ασφαλιστικές εταιρείες πρόκειται να επηρεαστούν περισσότερο από το ναυάγιο του πλοίου Dali και η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη.



NY Times: «Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ήξεραν τα πάντα για την τρομοκρατική επίθεση στην Μόσχα

Οι NY Times προχώρησαν σε μια πού σοβαρή αποκάλυψη. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν ενημέρωσαν τους Ρώσους ομολόγους τους, για τις πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσει γύρω από την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall στην Μόσχα, από φόβο ότι θα μπορεί να αποκαλύπτονταν οι πηγές τους και έτσι η Μόσχα θα γνώριζε πλέον τον τρόπο με τον οποίο συλλέγουν πληροφορίες.



Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα: Μόνο αν συνεργαστούμε θα οδηγηθούμε σε ειρήνη

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου εορτάστηκε φέτος με δεξίωση του πρέσβη της Ελλάδας στην 'Αγκυρα, Θεόδωρου Μπιζάκη, για πρώτη φορά από το 2019.