Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Παγκόσμια αγωνία για την ισραηλινή “απάντηση” στο Ιράν – Ο χρόνος μετράει αντίστροφα

Εντείνεται η αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς θεωρείται πλέον βέβαιο ότι το Ισραήλ θα “απαντήσει” στην επίθεση των Ιρανών.



Πως η ιρανική επίθεση ενεργοποίησε εκ νέου την παγκόσμια κοινότητα

Μετά την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ και τον σάλο που δημιουργήθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή της προειδοποίησης ότι το Ιράν θα χτυπήσει με drones και πυραύλους όπως και έκανε, η παγκόσμια κοινότητα, παρακολούθησε την ιρανική επιχείρηση με κομμένη την ανάσα.

Μαρία Γιαχνάκη



Ενισχύεται η ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα – Σε δυσμενείς συνθήκες διαβιούν οι κάτοικοι

Η ανθρωπιστική βοήθεια που εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας έχει αυξηθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ χρειάζεται να δουν ότι η βοήθεια αυτή συνεχίζεται.



Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Το FBI έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα

Ποινική έρευνα για την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη στις 26 Μαρτίου 2024 ξεκίνησε το FBI.

Η υπηρεσία άνοιξε τον φάκελο ομοσπονδιακής ποινικής έρευνας για την κατάρρευση γέφυρας Francis Scott Key, σύμφωνα με την Washington Post, που επικαλείται δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.



Άγριο ξύλο βουλευτών on camera στο κοινοβούλιο της Γεωργίας

Εικόνες χάους εκτυλίχθηκαν στο κοινοβούλιο της Γεωργίας, με βουλευτή να γρονθοκοπεί με μανία συνάδελφό του την ώρα που μιλούσε στο βήμα.

Το περιστατικό αυτό προκάλεσε πανζουρλισμό μέσα στην αίθουσα με τον Πρόεδρο της Βουλής να παρακολουθεί έντρομος τα όσα γίνονταν μπροστά στα μάτια του, ενώ άλλοι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι και άλλοι να συμμετέχουν σε ένα άγριο ξύλο.



Πρώην πρωθυπουργός Σλοβακίας: Το Ιράν να αναγνωρίσει την ύπαρξη του Ισραήλ

Να αναγνωρίσει το Ιράν την ύπαρξη του Ισραήλ, να σταματήσει να υποστηρίζει στρατιωτικά τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ και να συμμετάσχει ενεργά στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για μια ειρηνική διευθέτηση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης θεωρεί ως λύση στην παρούσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο πρώην πρωθυπουργός της Σλοβακίας και πρόεδρος του Wilfried Martens Centre for European St