Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Αμερικανοί αναλυτές προεξοφλούν την νίκη της Ρωσίας στο ουκρανικό μέτωπο

Στην σκιά της έγκρισης από το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενός ακόμη υψηλού πακέτου βοήθειας πρός την Ουκρανία, αρκετοί Αμερικανοί αναλυτές πάνω στα ζητήματα τηςεξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ αναγνωρίζουν πως τελικά ο νικητής θα είναι η Ρωσία. 

 «Η καθυστέρηση κόστισε πολύ», σχολιάζει ο Γκάρετ Μάρτιν, ερευνητής του American University της Ουάσινγκτον.



Αίγυπτος: Αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση με το Ισραήλ σχετικά με σχέδια εισβολής στη Ράφα

Ο επικεφαλής της Αιγυπτιακής Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Ντίαα Ρασουάν, διέψευσε κατηγορηματικά όσα δημοσιεύτηκαν σε αμερικανική εφημερίδα ότι η Αίγυπτος είχε συζητήσει με την ισραηλινή πλευρά τα σχέδιά της για την προγραμματισμένη εισβολή στη Ράφα.



Σίδνεϋ: Ένας Βετεράνος Ελληνοκύπριος 103 ετών επικεφαλής της παρέλασης των ANZAC

Ένας Ελληνοκύπριος 103 ετών θα είναι επικεφαλής του Τμήματος της Κυπριακής Κοινότητας Αυστραλίας στη σημερινή παρέλαση για το ANZAC Day στο Σίδνεϋ.



UNIFIL: Οι εντάσεις συνεχίζονται στο νότιο Λίβανο

«Η προσωρινή δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) μας ενημέρωσε ότι οι εντάσεις παραμένουν υψηλές στο νότιο μέρος της χώρας", ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών, τονίζοντας ότι οι καθημερινές ανταλλαγές πυρών (σ.σ.



Κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης στο Πακιστάν, στόχος σφοδρών επικρίσεων εξαιτίας μουσικής κωμωδίας

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η νεαρή Πακιστανή που έχει τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης, βρέθηκε αντιμέτωπη με θύελλα επικρίσεων στη γενέτειρά της εξαιτίας εμφάνισής της στην πρεμιέρα μουσικής κωμωδίας για τις σουφραζέτες της οποίας πιστώνεται την παραγωγή σε συνεργασία με τη Χίλαρι Κλίντον.



ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου λειτούργησε προσθετικά στην διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, αλλά δεν αρκεί

Η ανώτερη συντονίστρια ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ για τη Γάζα, Ζίγκριντ Κάαχ, ενημέρωσε χθες Τετάρτη τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση στην περιοχή. Τους τελευταίους μήνες, η κυρία Κάαχ συζήτησε λεπτομερείς προτάσεις με τις κυβερνήσεις του Ισραήλ, της Ιορδανίας, της Αιγύπτου και της Κύπρου, για την επιτάχυνση και τον εξορθολογισμό της παράδοσης αγαθών στη Γάζα και τ