Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Οι ΗΠΑ λένε πως κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι χθες Τετάρτη κατέστρεψαν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο (ASBM) που εκτοξεύθηκε «από περιοχή ελεγχόμενη από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν τρομοκράτες Χούθι» στην Υεμένη προς τον Κόλπο του Άντεν.



Καθαρή νίκη της υποψήφιας του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α` γύρο των προεδρικών εκλογών στη Β. Μακεδονία

Καθαρή νίκη κατήγαγε στον χθεσινό πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών η υποψήφια του δεξιού αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, επικρατώντας με διπλάσιο ποσοστό του βασικού της αντιπάλου, του υποψηφίου του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM) και απερχόμενου προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, του Στέβο Πεντάροφσκι.



Η κάτω Βουλή της Αριζόνας τάχθηκε υπέρ της κατάργησης νόμου του 1864 που απαγορεύει εντελώς την άμβλωση

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στην Αριζόνα τάχθηκε χθες Τετάρτη σε ψηφοφορία της υπέρ της κατάργησης νόμου του 1864, ο οποίος απαγορεύει σχεδόν όλες τις αμβλώσεις, κι ο οποίος κρίθηκε εφαρμοστέος πριν από δύο εβδομάδες, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της δυτικής πολιτείας αυτής, κλειδιού σε εκλογικό επίπεδο.



Μπλίνκεν: ΗΠΑ και Κίνα οφείλουν να χειρίζονται τις διαφωνίες τους «υπεύθυνα»

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε σήμερα οι ΗΠΑ και η Κίνα να διαχειρίζονται τις διαφορές τους με «υπεύθυνο» τρόπο, κατά τη δεύτερη επίσκεψή του στη χώρα προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος.



Επίθεση εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης στη Σουηδία

Μασκοφόροι εκσφενδόνισαν καπνογόνα μέσα σε θέατρο σε νότιο προάστιο της Στοκχόλμης, όπου επρόκειτο να γίνει εκδήλωση κατά της άκρας δεξιάς, ανακοίνωσαν η αστυνομία και πολιτικοί παρατάξεων που συμμετείχαν.



Υπέγραψε ο Μπάιντεν την ενίσχυση 26 δισ. στο Ισραήλ την ώρα που ο στρατός ετοιμάζει την εισβολή στη Ράφα

Άλλη μια εφιαλτική νύχτα έζησαν οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα με τον ισραηλινό στρατό να βομβαρδίζει σε ολόκληρη την επικράτεια της Λωρίδας.

Βομβαρδισμοί με νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκαν στη Ράφα και στις Μπέιτ Λαχία, Μπέιτ Χανούν και Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα.