Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κόσμος



Παιδικό βιβλίο της Τζιλ Μπάιντεν με πρωταγωνίστρια τη γάτα του Λευκού Οίκου

H Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν (Jill Biden) έγραψε ένα νέο παιδικό βιβλίο με ηρωίδα τη γάτα του Λευκού Οίκου.

Πρόκειται για το βιβλίο «Willow the White House Cat» το οποίο θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες από τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster Children's Publishing.



Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας

Τουλάχιστον 36 σύροι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό του Ισραήλ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην επαρχία Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



Επίθεση της Ρωσίας εναντίον υποδομών κοντά στη Ντνίπρο της Ουκρανίας

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες εναντίον υποδομών στρατηγικής σημασίας στην Καμιένσκε, περιοχή κοντά στην πόλη Ντνίπρο της κεντρικής Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος, που εισήχθη σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης.



Η κατάσταση στην Αϊτή είναι πλέον «κατακλυσμιαία», σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «κατακλυσμιαίες» διαστάσεις, με 1.554 φόνους μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, τόνισε χθες Πέμπτη ο ΟΗΕ, καταγγέλλοντας πως τα «πορώδη σύνορα» της φτωχότερης χώρας του δυτικού ημισφαιρίου διευκολύνουν τον εφοδιασμό των συμμοριών με όπλα και πυρομαχικά.



Νιγηρία: Απελευθερώνονται 313 κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εξέγερση τζιχαντιστών

Ο νιγηριανός στρατός θα απελευθερώσει περισσότερους από 300 κρατούμενους που κατηγορούνταν για συμμετοχή στην εξέγερση των τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ, καθώς δικαστήριο έκρινε πως δεν προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία ότι διέπραξαν εγκλήματα.



Βουλγαρία - BTA: Σχεδόν 36.000 άνθρωποι έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Ευάλωτων Παικτών τυχερών παιχνιδιών

Περίπου 2.000 πολίτες υπέβαλαν αίτηση για να ενταχθούν στο Μητρώο Ευάλωτων Παικτών τυχερών παιχνιδιών σε λιγότερο από ένα μήνα - από τις αρχές Μαρτίου.