Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Ισραήλ: Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα το πολεμικό συμβούλιο

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ  θα συνεδριάσει και πάλι τις επόμενες ώρες για να καταλήξει στο ποιά θα πρέπει να είναι η απάντησή  στην επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους.

 



Πρωθυπουργός Σλοβακίας: «Δεν θα επικυρώσουμε τα έγγραφα για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ»

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Ουκρανία ότι δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτή την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

«Η Ουκρανία μπορεί να πει: “Θέλουμε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ”. Αυτή θα είναι μια ελεύθερη απόφαση τους.



Πυραυλική ρωσική επίθεση σε κέντρο εκπαίδευσης εφέδρων στο Χάρκοβο.

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το Χάρκοβο με μια καταστροφική επίθεση από  πυραύλους Iskander.  Εκαντοντάδες Ουκρανοί σκοτώθηκαν ενώ κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο πως νεκρός από το πυραυλικό χτύπημα είναι και ο διευθυντής της ουκρανικής Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR), Κίριλ Μπουντάνοφ και πιθανώς και αρκετοί υψηλόβαθμοι Ουκρανοί στρατιωτικοί.

 



Κίνα: Θα συνεργαστεί με τη Σαουδική Αραβία για αποκλιμάκωση της έντασης στη Μ. Ανατολή

Η Κίνα είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με τη Σαουδική Αραβία για να αποφευχθεί κάθε περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, τόνισε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον Σαουδάραβα ομόλογό του Φάισαλ μπιν Φαρχάν μπιν Αμπντάλα.



NASA: Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού στη Φλόριντα προερχόταν όντως από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αντικείμενο που έπεσε από τον ουρανό και διαπέρασε την οροφή και δυο πατώματα κατοικίας στην αμερικανική πολιτεία Φλόριντα νωρίτερα φέτος προερχόταν πράγματι από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ), επιβεβαίωσε χθες η NASA, η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος.



Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πλησιάζουμε επικίνδυνα σε πυρηνικό δυστύχημα»

Πλησιάζουμε επικίνδυνα σε πυρηνικό δυστύχημα» στη Ζαπορίζια, προειδοποίησε χθες Δευτέρα ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), τονίζοντας παράλληλα πως είναι στην πράξη «αδύνατον» να επαληθευτεί ποιος ευθυνόταν για τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του ουκρανικού πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού.