Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Κίνα: Επιστήμονες ανέπτυξαν εξέταση αίματος που ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου

Επιστήμονες στην Κίνα, ανέπτυξαν μια εξέταση αίματος η οποία με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου.

Οι επιστήμονες δοκίμασαν την εξέταση που χρειάζεται μία σταγόνα αίματος, σε υγιείς και σε άτομα που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας, το παχύ έντερο και το στομάχι.



Ισραήλ: Ιράν και Πακιστάν αιτήθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας να λάβει μέτρα εναντίον του

Ιράν και Πακιστάν κάλεσαν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μέσω κοινής ανακοίνωσης να προβεί σε ενέργειες κατά του Ισραήλ, κατηγορώντας το για παράνομη στόχευση γειτονικών χωρών και ξένων διπλωματικών αποστολών.

Η κοινή ανακοίνωση εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν μετά την τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί στη χώρα.



Οκλαχόμα: Άνδρας σκότωσε τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους

Ένας άνδρας σκότωσε τη σύζυγό του και τα τρία από τα παιδιά τους σε ένα πρωτοφανές περιστατικό, μέσα στο σπίτι τους στην Οκλαχόμα και μετά αυτοκτόνησε, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Ο μόνος επιζών είναι ο 10χρονος γιος που κοιμόταν κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της Οκλαχόμα Σίτι.



Ζ. Μπορέλ για επίθεση Ιράν: Τόσο οι «27» όσο και η Κομισιόν έστειλαν ισχυρό μήνυμα κάνοντας έκκληση για ειρήνη

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε ακόμη μία φορά την ανάγκη αποκλιμάκωσης στην ομιλία του για τις επιθέσεις του Ιράν σε βάρος του Ισραήλ στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Έκανε λόγο για άνευ προηγουμένου επίθεση καθώς και για μεγάλη κλιμάκωση σε μία ήδη πολύ έντονη κατάσταση στην περιοχή.



Ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός ανακοινώνει νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων

Ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Μούσταφα ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων με στόχο την ενίσχυση της Παλαιστινιακής Αρχής, εν μέσω των αυξανόμενων πιέσεων από τη διεθνή κοινότητα για αναβίωση του πολιτικού διαλόγου με το Ισραήλ.



ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης με στόχο Ιρανούς χάκερ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα ένα νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος του Ιράν που έχουν στόχο "δύο εταιρίες και τέσσερα πρόσωπα που εμπλέκονται σε κακόβουλες κυβερνοεπιθέσεις" οι οποίες πραγματοποιήθηκαν "κατά αμερικανικών εταιριών και κυβερνητικών οντοτήτων".