Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Νετανιάχου: «Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας»

Τη στιγμή που η Δύση απευθύνει διαδοχικές εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση μετά τις επιθέσεις από το Ιράν, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τονίζει ότι «Θα προχωρήσουμε στις δικές μας αποφάσεις». 



Έκκληση για βοήθεια ύψους 2,8 δισ. δολαρίων για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη απευθύνουν τα Ηνωμένα Έθνη

Τα Ηνωμένα Έθνη έκαναν σήμερα έκκληση για 2,8 δισεκ. δολάρια σε χρηματοδότηση για τη στήριξη άνω των τριών εκατομμυρίων ανθρώπων στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη έως τα τέλη του έτους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις τροφίμων και να αποφευχθεί ο επαπειλούμενος λιμός στη Γάζα.



Τουρκία: Βρετανός τουρίστας βούτηξε από το σκάφος στη θάλασσα για να δροσιστεί και πέθανε

Ένας Βρετανός τουρίστας στην Τουρκία βούτηξε από ένα σκάφος στη θάλασσα για να δροσιστεί και πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο άνδρας, ο οποίος ήταν 73 ετών, βρισκόταν σε σκάφος στον Μαρμαρά με φίλους, όταν πήδηξε στη θάλασσα, καθώς η θερμοκρασία άγγιζε τους 25 βαθμούς Κελσίου.



Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: «Βουλιάζουν» οι προσπάθειες για εκεχειρία στη Γάζα

Οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας που θα επιβάλει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων «παραπαίουν», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός του Κατάρ, εκ των μεσολαβητών ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς.



Η Αυστραλία παρουσίασε τη νέα αμυντική στρατηγική – Θα αναπτυχθεί στόλος πυρηνοκίνητων υποβρυχίων που δεν θα εντοπίζονται

Η Αυστραλία προχώρησε στην παρουσίαση της στρατηγικής της εθνικής άμυνας, με την οποία δίνει ιδιαίτερη σημασία στον Ειρηνικό Ωκεανό έναντι των «καταναγκαστικών τακτικών» της Κίνας.



Κρεμλίνο για Μέση Ανατολή: «Περαιτέρω κλιμάκωση δεν ωφελεί κανέναν»

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ επισήμανε σε δήλωσή του την ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Μέση Ανατολή.

Τόνισε επίσης πως η Ρωσία έχει στενές σχέσεις με το Ιράν και εποικοδομητικές επαφές με το Ισραήλ.