Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τοπικές βροχές προβλέπονται σήμερα



Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες,, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν προβλέπονται για την Κυριακή, ενώ χιόνια θα πέσουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς καταιγίδα. Βελτίωση του καιρού προβλέπεται από το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά λίγα χιόνια. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα έντονα, βαθμιαία όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ιόνιου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοτέρα τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Δευτέρα, προβλέπονται στις ανατολικές Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια πελάγη, τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.