Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη σε όλη τη χώρα



Άστατος θα παραμείνει και σήμερα Τετάρτη ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. 
Τοπικές βροχές αλλά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θάλασσες και τα νότια ηπειρωτικά θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό, ενώ αναμένεται να χιονίσει παροδικά στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα στην ανατολική και νότια χώρα καθώς και στο Αιγαίο θα είναι πιθανόν τοπικά έντονα.

Το κρύο πάντως φαίνεται ότι έπιασε για τα καλά στη βόρεια Ελλάδα, καθώς οι κάτοικοι στη Φλώρινα θα ξυπνήσουν με το θερμόμετρο να δείχνει μόλις 3 βαθμούς, ενώ 4 θα δείχνει στο Μέτσοβο και στην Πτολεμαΐδα. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη βόρεια χώρα θα φτάσει έως τους 13.

Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου θα δείξει ο υδράργυρος στη Δυτική Ελλάδα, από 8 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική, από 12 έως 20 στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 17 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, από 12 έως 19 στο Βόρειο Αιγαίο, από 15 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα και από 15 έως 20 βαθμούς στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, και τοπικά στα βορειοανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στα νοτιότερα πελάγη θα επικρατήσουν μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά από τις μεσημεριανές ώρες θα αρχίσουν να εξασθενούν και να στρέφονται σε βόρειους σχεδόν μέτριους έως μέτριους 4 με 5 μποφόρ.

Αναλυτικότερα:

Αστατος καιρός με τοπικές βροχές ή και καταιγίδες κατά περιόδους και πιθανότητα για πρόσκαιρα έντονα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι κατά τόπους μέτριοι 5 μποφόρ.

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 2 με 4 μποφόρ.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, σποραδικές  βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 και στο Θρακικό 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου.  

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά προβλέπονται βροχές, σποραδικές καταιγίδες και στις βουνοκορφές της Ηπείρου και της Στερεάς παροδικές χιονοπτώσεις. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγεμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ.
   
Στην Πελοπόννησο αναμένονται συννεφιά, βροχές και, από το μεσημέρι, κατά τόπους καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα πεδινά έως τους 17 με 19 βαθμούς. Στα Κύθηρα θα έχουμε βροχοπτώσεις και βορειοανατολικούς ανέμους 5 μποφόρ.
  
Στην Κρήτη προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και, κυρίως στη δυτική Κρήτη, καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν από 13 έως 20 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται από το μεσημέρι και μετά σποραδικές βροχές και, κατά τόπους καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται, συννεφιά, βροχές και, κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, καταιγίδες. Η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές δεν θα  ξεπεράσει τους 15 βαθμούς.

Την Πέμπτη ο καιρός αναμένεται να είναι βροχερός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ στις Σποράδες, την Εύβοια και το Βόρειο Αιγαίο αναμένονται πρόσκαιρα ισχυρές καταιγίδες.

Βελτίωση θα σημειωθεί από την Παρασκευή σταδιακά από τα βορειοδυτικά της χώρας και κυρίως το Σάββατο, οπότε οι βροχές θα εξασθενήσουν και θα δώσουν τη θέση τους σε βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας.