Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Έρχονται καταιγίδες με χαλάζι σε όλη την χώρα - Πέφτει η θερμοκρασία



Αλλάζει εντελώς το σκηνικό του καιρού από σήμερα το βράδυ και η επιδείνωση θα γίνει αισθητή αρχικά στη δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται μέχρι και από χαλαζόπτωση, θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Από αύριο, Τρίτη, το χαλάζι και οι καταγίδες θα μετατοπιστούν προς την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και έπειτα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες.

Από το βράδυ της ίδιας μέρας τα έντονα φαινόμενα θα φτάσουν μέχρι και τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

«Η επιδείνωση είναι η πρώτη φθινοπωρινή και δεδομένου ότι η ατμόσφαιρα είναι αρκετά ασταθής και ότι η κακοκαιρία έρχεται από τη θάλασσα, που είναι εμπλουτισμένη από υδρατμούς, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, Αντώνης Λάλος.

Ο κ. Λάλος έκρουσε επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για πλυμμήρες σε ορισμένες περιοχές λόγω της έντασης της βροχής, ενώ συνέστησε «προσοχή σε όσους βρίσκονται κοντά στη θάλασσα καθώς πρέπει να αποφύγουν να κάνουν μπάνιο ή να βρίσκονται σε βάρκες όταν καταλαβαίνουν ότι πλησιάζουν έντονα καιρικά φαινόμενα».

Πρόγνωση για την Τρίτη

Αύριο Τρίτη θα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο αναμένεται να σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.