Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πάπας Φραγκίσκος



Έκκληση για ειρήνη στη Μέση Ανατολή έκανε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Πάπας Φραγκίσκος

Στο καθιερωμένο μήνυμά του για τα Χριστούγεννα προς τους καθολικούς πιστούς ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε, κυρίως, στη Μέση Ανατολή και στην ανάγκη να επιτευχθεί ειρήνη ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους.



Πάπας Φραγκίσκος: «Έχω οξεία βρογχίτιδα, όχι πνευμονία, όπως βλέπετε είμαι ζωντανός»

Ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στην γρίπη που τον ταλαιπωρεί λέγοντας ότι «όπως βλέπετε, είμαι ζωντανός. Ο γιατρός δεν με άφησε να πάω στο Ντουμπάι, ο λόγος είναι ότι εκεί κάνει ζέστη και περνά κανείς από υψηλές θερμοκρασίες σε κλιματισμό, και στους βρόγχους μου, δεν κάνει καλό».



Στα Σκόπια αύριο ο Πάπας Φραγκίσκος

Στα Σκόπια, μία χώρα με μόλις 20.000 Καθολικούς, θα βρεθεί αύριο ο Πάπας Φραγκίσκος.

Το μεσημέρι ο Ποντίφικας θα τελέσει θεία λειτουργία στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, στην οποία αναμένεται να παραστούν περίπου 15.000 άνθρωποι, όχι μόνο από τη «Βόρεια Μακεδονία», αλλά και από χώρες της ευρύτερης περιοχής, κυρίως από την Κροατί).



Η φράση του Τσίπρα που έκανε τον Πάπα να πιστεύει ότι αξίζει το Νόμπελ

Μια φράση που του είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε τον Πάπα Φραγκίσκο να σκεφτεί ότι αξίζει το Βραβείο Νόμπελ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο ταξίδι επιστροφής στο Βατικανό από το Μαρόκο.



Επιστολή Πάπα Φραγκίσκου προς Μαδούρο: Τον αποκαλεί «κύριο» και όχι «πρόεδρο»

Ο πάπας Φραγκίσκος έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο,  μετά την έκκληση του τελευταίου για βοήθεια,  αναφορικά με την ακραία κατάσταση η οποία επικρατεί στην χώρα. Αποσπάσματα της επιστολής δημοσιεύει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.



Ο Πάπας ονομάζει «Μακεδονία» τα Σκόπια! Δείτε την αφίσα -πρόκληση ενόψει της επίσκεψής του στους γείτονες

Ο Πάπας θα επισκεφθεί στις 7 του προσεχούς Μαΐου τα Σκόπια, και στη σχετική ανακοίνωση του Βατικανού το γειτονικό κράτος ονομάζεται «Μακεδονία» – ούτε καν «Βόρεια Μακεδονία». Είναι έτσι ο πρώτος αρχηγός κράτους και θρησκευτικός ηγέτης που μετά τη συμφωνία των Πρεσπών παραποιεί την ιστορική αλήθεια και σκανδαλωδώς μεροληπτεί υπέρ των γειτόνων μας.