Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ορθοδοξία



Πνευματική συζήτηση Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού με κατοίκους της Πάφου (ΒΙΝΤΕΟ)

Συζήτηση με κατοίκους της Πάφου είχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέρων Εφραίμ, μετά την πνευματική ομιλία με θέμα: “Αγιορείτικα Μηνύματα”, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου 2024.   



Πόλεμος στην Ουκρανία, Μέση Ανατολή, προστασία περιβάλλοντος στη συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, είχε επίσημη συνάντηση, το απόγευμα της Τρίτης, 23 Απριλίου 2024, με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας κ. Gérard Larcher, ο οποίος Τον υποδέχθηκε στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου της Γερουσίας με όλες τις αρμόζουσες τιμές.



“Με το βλέμμα στον Ουρανό”: Ένα ντοκιμαντέρ των Παραπολιτικά Media σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός για τον Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως

Το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός εγκαινιάζει την συνεργασία του με τον όμιλο Παραπολιτικά media, με το ντοκιμαντέρ «Με Το βλέμμα στον ουρανό». Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στην πορεία του Αγίου Νεκτάριου Πενταπόλεως.



Ομιλία του Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού σε φοιτητές για την αμαρτία και την αγιότητα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε σύναξη που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο στην Θεσσαλονίκη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ μίλησε σε φοιτητές για την αμαρτία, την αγιότητα και το Ευαγγέλιο τονίζοντας ότι το κλειδί που ξεκλειδώνει το Ευαγγέλιο είναι η αγιότητα.



Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ακολουθία του Ακαθίστου ύμνου προς την Υπεραγίαν Θεοτόκον εψάλη, χθες, Παρασκευή 6 /19 Απριλίου, στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ, στο το πλαίσιο της Ακολουθίας του Μικρού Αποδείπνου.



Η Πάτρα τιμά την μνήμη των 10.000 και πλέον σφαγιασθέντων Πατρέων το 1821 – Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αποστόλου Ανδρέου

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και οι Ιερείς της Πάτρας τέλεσαν, χθες, «τρισάγιο», ενώπιον της προτομής του ήρωα Ιωάννου Παπαδιαμαντοπούλου, στα Ταμπάχανα Πατρών.