Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αποφοίτησαν οι σπουδαστές της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας



Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ παρευρέθηκε στην τελετή αποφοιτήσεως των Σπουδαστών της Πατριαρχικής Σχολής “Αγιος Αθανάσιος” για τον ακαδημαϊκό κύκλο 2013-2015, και απένειμε τα πτυχία στους αποφοίτους.

Την τελετή, που εγινε την Κυριακή, 24 Μαίου,  άνοιξαν  οι Σπουδαστές, αποδίδοντας εκκλησιαστικούς ύμνους, αλλά και τραγούδια στην ελληνική γλώσσα και σε αφρικανικές διαλέκτους, ενώ ο αριστεύσας πτυχιούχος προσεφώνησε τον Πατριάρχη εκ μέρους όλων των Σπουδαστών. Λαμβάνοντας το λόγο, ο Μακαριώτατος εξήρε την σπουδαιότητα του έργου επιμορφώσεως  στις Μητροπόλεις και στα ιεραποστολικά κλιμάκια της Εκκλησίας του Αποστόλου Μάρκου στην Αφρικανική Ήπειρο.


Απευθυνόμενος προσωπικά στους πτυχιούχους της Σχολής, ο Μακαριώτατος με συγκίνηση τους προέτρεψε να θυμούνται πάντα όσα άκουσαν και διδάχθηκαν κατά την διάρκεια της φοιτήσεώς τους στην Σχολή και να έχουν πάντα στη καρδιά τους το Μοναστήρι του Αγίου Σάββα που τους φιλοξένησε για δύο έτη.  

Από το συγκεκριμένο μοναστήρι αναδεικνύονται οι Πατριάρχες, χειροτονούνται οι νέοι Αρχιερείς του Θρόνου αλλά και πηγάζει η όλη προσπάθεια  ευαγγελισμού των αφρικανικών εθνών.