Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κύπρος: Ο Αρχιεπίσκοπος έφτιαξε πισίνα στην ταράτσα της Αρχιεπισκοπής



Μεγάλος σάλος έχει προκληθεί στην Κύπρο από την αποκάλυψη ότι ο Αρχιεπίσκοπος έφτιαξε πισίνα στην ταράτσα του κτιρίου της Αρχιεπισκοπής, η οποία κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για να κολυμπά επειδή έχει πρόβλημα με τη… σπονδυλική στήλη του!

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου πριν λίγες μέρες είχε μαζέψει όλα τα διαθέσιμα αποθέματα των εκκλησιών της Λευκωσίας γιατί όπως υποστήριξε η Αρχιεπισκοπή αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όταν απείλησε να πετάξει εκτός εκκλησίας την εκκλησιαστική επιτροπή της εκκλησίας της Παναγίας Τράχωνα η οποία είχε αρνηθεί να διαθέσει τα 450.000 ευρώ που διατηρούσε σε λογαριασμό.

Τότε ο Αρχιεπίσκοπος είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό κανάλι πως ο ίδιος είναι διαχειριστής των χρημάτων της Εκκλησίας και μπορεί αν θέλει να σπάσει τη πόρτα τα μεσάνυχτα κάθε ναού και να πάρει ότι θέλει, ενώ αν πάρουν οτιδήποτε οι εκκλησιαστικές επιτροπές είναι κλέφτες.

Όπως αποκαλύπτει την Κυριακή η εφημερίδα «Πολίτης», στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες πισίνα που φτιάχτηκε στη ταράτσα και σκεπάστηκε με κεραμίδι ώστε να μην είναι ορατή.

Είναι άγνωστο το κόστος της πισίνας αλλά όπως υπολογίζουν ειδικοί σε θέματα κατασκευών στοίχισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αφού χρειάστηκε να γίνουν ειδικές εργασίες για στήριξη του κτιρίου και στεγανοποίηση των κάτω ορόφων.

Πηγές της Αρχιεπισκοπής αναφέρουν ότι η πισίνα έγινε για ιατρικούς λόγους καθώς ο Αρχιεπίσκοπος αντιμετωπίζει πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη και οι γιατροί έχουν προτείνει να κάνει υδροθεραπεία. Προσφάτως έκανε εγχείρηση στη Γερμανία αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Παλαιότερα όταν ήταν Μητροπολίτης Πάφου πήγαινε σε παραλίες για το μπάνιο του.