Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Να προσληφθούν κληρικοί ζήτησε ο Ιερώνυμος απο τον Υπουργό Παιδείας



Εξαιτίας της έλλειψης κληρικών  στις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, λόγω αυξημένου αριθμού συνταξιοδοτήσεων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε από τον νέο υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά , να προβεί σε προσλήψεις.
Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε να υπάρξει λύση στο θέμα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, θέτοντας το θέμα της διατήρησης του υποχρεωτικού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών με την υφιστάμενη μορφή του. 

Τέλος ζήτησε τη βοήθεια της Πολιτείας για διατήρηση και ενίσχυση των κοινωνικών δομών των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος που αριθμούν περίπου 500 ιδρύματα και αναπληρώνουν σε μεγάλο βαθμό την ενίσχυση οικονομικά αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Ο υπουργός Παιδείας μίλησε με θερμά λόγια για τον Αρχιεπίσκοπο, χαρακτηρίζοντάς τον σοφό: «Εχει ήδη θεσμοθετηθεί μια Επιτροπή Πολιτείας και Εκκλησίας για να συζητά συστηματικά τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας και θα βάλουμε σε τάξη τα πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα που έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς.

Η συνάντηση κράτησε περισσότερο από μία ώρα και σε αυτήν συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους. Ο Αρχιεπίσκοπος, αναφερόμενος στον υπουργό Παιδείας, σημείωσε πως «όλοι γνωρίζουμε τις εμπειρίες του, τις γνώσεις του και το ενδιαφέρον του για το καλό του τόπου μας» και προσέθεσε: «Μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε μια γενική επισκόπηση γύρω από το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους, και εκεί όπου καταλήξαμε είναι ότι αυτή είναι η πρώτη μας επαφή και θα ξαναβρεθούμε για να τα συζητήσουμε. Αλλά θέλω να τονίσω ότι το πνεύμα ήταν άριστο και προοιωνίζεται καλές σχέσεις και καλά αποτελέσματα».