Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γέροντας Εφραίμ: Το Άγιον Όρος παράγει Αγίους



Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε την Τετάρτη 23 Ιουλίου στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου η Σύναξις των Αγίων Βατοπαιδινών Πατέρων.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ο οποίος χοροστάτησε και της ιεράς αγρυπνίας. Επίσης συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. Καρακάλλου Αρχιμ. Φιλόθεος και πλειάδα Αγιορειτών Ιερομονάχων.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας παρετέθει εορταστική τράπεζα, όπου εκεί ο Ηγούμενος Εφραίμ ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Σεβασμιώτατο για την αποδοχή της πρόσκλησης.

Ο γέροντας Εφραίμ σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στο τεράστιο πνευματικό έργο του Αγίου Όρους, τονίζοντας ότι «Οι Μόνες του Αγίου Όρους παράγουν Αγίους».

Επίσης ο Γέροντας υπογράμμισε: «Εδώ στο Άγιον Όρος ακολουθούμε τα βήματα των παλαιών Αγιορειτών Πατέρων και την αγιορειτική παράδοση».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Γέροντα Εφραίμ, τονίζοντας ότι στο Βατοπαίδι βίωσε μια πνευματική πανδαισία.

Ακόμη ζήτησε από τους μονάχους να είναι μπροστάρηδες, και να συνεχίσουν να προσεύχονται για την σωτηρία του λαού και το καλό της Πατρίδος.

«Ευχαριστούμε τον Άγιον Όρος για την προσφορά του, οι Μόνες είναι τα κάστρα της Ορθοδοξίας», πρόσθεσε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος.