Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

"Νιώθουμε ευτυχείς κι ευλογημένοι" λένε οι κληρικοί της Κρήτης για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο



Τα μέλη της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης εκφράζουν την ιδαίτερη χαρά τους για την απόφαση της Μητρός Εκκλησίας να συγκλιθεί και να πραγματοποιηθεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο νησί τους, την Κρήτη.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

"Τα διάφορα γεγονότα εις την πορείαν της ζωής την ανθρωπότητας, είναι εκείνα τα οποία της προσδίδουν αξίαν πολιτιστικήν και αναπτυξιακήν.

Η Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας, είναι η ΜΙΑ-ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ & ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ, στηρίζεται στο ΣΥΝΟΔΙΚΟ της σύστημα, που μέσα από αυτό προσδιορίστηκε η ουσία της πίστεως μας, εγράφησαν ως παρακαταθήκαι τα Σύμβολα της πίστεως μας, και κατετροπώθησαν, οι αιρετικοί.

Οι επτά Οικουμενικοί Σύνοδοι-έδωσαν την Εκκλησιολογικήν Αλήθειαν-βασιζόμεναι εις την αυθεντικήν διδασκαλίαν Του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αλλά και δια της επιφοιτήσεως Του ζοωδότου τελεταρχικού Αγίου Πνέυματος, εις τους Αγίους Πατέρας οίτινες δια της ομολογίας τους «΄Ἐδοσεν τῷ Ἁγίω Πνεύματι καὶ ὑμιν» πάντοτε αποφάσιζαν Θεολογικώς Χριστολογικώς Πνευματοφόρως.

Τα μέλη της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης αλλά και ο λαός της Κρήτης, νοιώθουμε ευτυχείς και ευλογημένοι. Διότι με την χάρη του Θεού και δια της Πατριαρχικής αγάπης και ευλογίας, θα υποδεχτούμε μετά από τόσους αιώνες φέτος το 2016 μ.χ. εις την νήσον μας Κρήτη, το μέγιστο γεγονός της επαναλειτουργίας του Συνοδικού Θεσμού σε πανορθόδοξο επίπεδο, προκειμένου να ασχοληθούν και να συναποφασίσουν για θέματα που χρειάζονται λύσεις από πλευράς των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Ευγνωμονούμε τον Πανάγαθο Θεό, για την ευλογία αυτή και παρακαλούμε προσευχόμενοι όπως φωτίσει τα μέλη της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, ακολουθούντες το παράδειγμα των Αγίων Πατέρων, να βοηθήσουν, δια των αποφάσεων τους το Χριστεπώνυμο Ορθόδοξο πλήρωμα."