Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η εορτή του Αγίου Φανουρίου στην Νέα Ηρακλείτσα



Την Πέμπτη 27 Αυγούστου εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Θαυματουργού σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως μας. Ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε στο περικαλλές νεοίδρυτο παρεκκλήσιο επ’ ονόματι του Αγίου της ενορίας Αγίου Γεωργίου ΝέαςΗρακλείτσης, μοναδικό στη περιοχή του Παγγαίου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών προσκυνητών.

 

Την Παασκευή 26 Αυγούστου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντοςτου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένου από Ιερείς και Διακόνους της Μητροπόλεως, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Θωμά Ανδρέου. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στον τιμώμενο Άγιο Φανούριο τονίζοντας την ευλάβεια των πιστών στις παραδόσεις της Εκκλησίας μας.
Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος μαζί με τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό μετέβησαν στα προπύλαια του Ναού, όπου και ευλογήθηκαν οι εκατοντάδες Φανουρόπιτες που είχαν φέρει ευλαβείς γυναίκες της περιοχής.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικό Ιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Χρυσοστόμου Μπένου ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, αναφερόμενος στον εορτάζοντα Άγιο Φανούριο.
Πριν την απόλυση ο Πρωτοσύγκελλος ανέγνωσε την καθιερωμένη ευχή και ευλόγησε τις προσφερθείσες Φανουρόπιτες και αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον π. Θωμά προϊστάμενο της ενορίας, ευχαρίστησε κλήρο και λαό για την παρουσία τους στην Πανήγυρη και ευχήθηκε να εισακουσθεί κάθε αίτημά από τον Άγιο πρεσβεύοντα προς τον Φιλάνθρωπο Θεό.