Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Η Αγία Ζώνη ανάμεσα στο στρατό και τους ασθενείς. Συγκινητικές εικόνες!



Χιλιάδες προσκυνητές από όλη την Ελλάδα συνεχίζουν να καταφθάνουν στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου της Χαλκίδας, για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας.

Το Ιερό κειμήλιο της Ορθοδοξίας βρίσκεται για μια ακόμη ημέρα στην Χαλκίδα από όπου θα αναχωρήσει το πρωί της Τετάρτης για την Κατερίνη όπου θα παραμείνει κι εκεί για λίγες ημέρες.

Από την πρώτη στιγμή που η Τίμια Ζώνη έφτασε στην Χαλκίδα πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πόλη, ενώ ο στρατός , η αστυνομία , τοπικοί και κρατικοί φορείς , δήμαρχοι ,η μπάντα του Δήμου, τοπικοί σύλλογοι  και μαθητές υποδέχθηκαν το ιερό κειμήλιο με τιμές αρχηγού κράτους.

Οι μητροπολίτες Χαλκίδος Χρυσόστομος, Κορίνθου Διονύσιος και Λεμεσού Αθανάσιος τέλεσαν αρχιερατικούς εσπερινούς και συλλείτουργα όλες τις μέρες της παραμονής της Αγίας Ζώνης στην Χαλκίδα.

Το ιερό προσωπικό αυτό κειμήλιο της Παναγίας συνοδεύει ο ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου αρχιμανδρίτης Εφραίμ με συνοδεία από το Άγιο όρος , ο οποίος έγινε ιδιαιτέρως αποδεκτός από τον κόσμο που ζητούσε την ευχή του και τον πνευματικό λόγο του.

Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές που περιπτώσεις ζευγαριών με προβλήματα τεκνοποίησης  και ασθενών που  ζήτησαν να τους επιτραπεί να σκύψουν κάτω από την Αγία Ζώνη και να τους διαβαστεί ευχή για ανακούφιση στο πρόβλημα τους.

Χιλιάδες κόσμου περίμενε υπομονετικά να φτάσει μέχρι την Αγία Ζώνη και να παρακαλέσει , να ευχαριστήσει, να κλάψει για ότι κουβαλούσε ο καθένας μέσα του.

Νέα παιδιά , μητέρες , ηλικιωμένοι , άνθρωποι που έχουν αποθέσει τις ελπίδες τους στην Παναγία περίμεναν υπομονετικά για την ιδιαίτερη στιγμή.

Την Αγία Ζώνη υποδέχθηκε και στο στρατόπεδο Χαλκίδας ο στρατός, η γενική διεύθυνση αστυνομίας, το νοσοκομείο και το ψυχιατρείο Χαλκίδας την Τρίτη όπου στιγμές συγκίνησης έζησαν όλοι οι παραβρισκόμενοι ένστολοι και ασθενείς.

 

Στους λόγους τους οι Μητροπολίτες Χαλκίδος και Κορίνθου μίλησαν για την ιδιαίτερη ευλογία που δέχθηκε ο τόπος από τον ερχομό του κειμηλίου αυτού ενώ ευχαρίστησαν τη Μονή Βατοπαιδίου και τον ηγούμενό της ,που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτό .

Ο ηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ στην ομιλία του του αναφέρθηκε στην ιστορία της Τίμιας Ζώνης της Παναγίας και έφερε παραδείγματα ζευγαριών και ασθενών που με επιστολές τους προς το μοναστήρι ενημέρωναν για την ίαση των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν μετά την ευλογία που δέχθηκαν από τη Ζώνη της Παναγίας. 

Κυρίως άτεκνα ζευγάρια και καρκινοπαθείς έχουν βιώσει το θαύμα στην ζωή τους γεγονός που δεν το κράτησαν για τον εαυτό τους ,με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτές οι μαρτυρίες σήμερα καταγεγραμμένες.

Η Αγία Ζώνη φυλάσσεται στο Άγιο Όρος στο περιβόλι της Παναγίας και είναι το τελευταίο αντικείμενο της Παναγίας που έχουμε από τη μετάστασή της δια χειρός Αποστόλου Θωμά. Την έπλεξε η Παναγία με τρίχα Καμήλας και την φορούσε όταν κυοφορούσε το Θείο Βρέφος.

Η είδηση της μεταφοράς   της στην Χαλκίδα προβλήθηκε ιδιαιτέρως από τα ξένα μέσα ενώ οι πιστοί δήλωναν ότι η Αγία Ζώνη έφτασε ανάμεσά μας σε μία ιδιαίτερη στιγμή που περνάει ο ελληνικός λαός λόγω κρίσης και το θεώρησαν μεγάλη ευλογία. 

 

Διαβάστε ακόμη: 

Η Αγία Ζώνη στους ένστολους