Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

16χρονος έπεσε από σκεπή κολυμβητήριου –Ήταν κλινικά νεκρός, μέχρι που ο Άγιος Παϊσιος επιτέλεσε το θαύμα του!



Ήταν 22 Απριλίου 2017 όταν ένας 16χρονος έφηβος έπεσε από την κορυφή του κολυμβητηρίου της πόλης, κάνοντας την τοπική κοινωνία της Ξάνθης να παγώσει. Ο νεαρός είχε προσπαθήσει μόνος του να σκαρφαλώσει στην κορυφή του παλιού κολυμβητηρίου και σύμφωνα με δημοσιεύματα έπεσε από ύψος 7 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.Η κατάσταση του όμως ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη, γι’ αυτό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας, όπου εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Επί 8 ημέρες βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση, μέχρι που ένα μυστήριο γεγονός έδωσε... ελπίδα στους γονείς και τους συγγενείς του παιδιού.

Οι γιατροί του νοσοκομείου έγιναν μάρτυρες ενός θαύματος που επανέφερε στη ζωή τον 16χρονο. Ο πάτερ Ιωάννης Μαρέλλης ευλόγησε το παιδί τη στιγμή που ήταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας και προσευχήθηκε γι'αυτό, ενώ ο Άγιος Παϊσιος και ο Άγιος Πορφύριος τον έσωσαν. Σήμερα ο νεαρός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε κέντρο αποκατάστασης.

Ο πάτερ Ιωάννης Μαρέλλης μίλησε στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» και περιέγραψε καρέ καρέ τις στιγμές που αντίκρισε στο νοσοκομείο, όταν πήγε μετά από παράκληση των γονιών να δει τον 16χρονο.

«Όταν έβαλα το πετραχήλι για να διαβάσω προσευχές στο παιδί, με το που άρχισα να λέω το “Χριστός Ανέστη”, το μηχάνημα άρχισε να τρελαίνεται στο θόρυβο. Τότε πανικοβληθήκαμε όλοι μας! Λίγες ώρες αργότερα, όταν πια είχα φύγει από το νοσοκομείο, μου τηλεφώνησε ο πατέρας του παιδιού και μου είπε ότι “είχε γίνει θαύμα”. Αποφύγαμε τον κίνδυνο του θανάτου… Τους είχα υποσχεθεί να τους πάω το σκουφάκι του Αγίου Παϊσιού, όπως και έγινε. Πήγα και σταύρωσα τοπαιδί με το σκουφάκι, τη ζώνη και το γιλέκο του Αγίου. Τα άπλωσα στο σώμα τους και τους είπα να περιμένουν ακόμη πιο ευχάριστα νέα για την εξέλιξη της υγείας του αγοριού. Όντως, μετά από λίγο το παιδί άρχισε να κουνάει χέρια και πόδια», είπε μεταξύ άλλων πάτερ Ιωάννης Μαρέλλης.