Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Βαριέσαι τη γυμναστική και τις δίαιτες; Πώς θα χάσεις βάρος χωρίς προσπάθεια!



Δεν χρειάζεται να δώσεις όλο σου τον εαυτό για να χάσεις βάρος. Δες τι μπορείς να κάνεις χωρίς καν να κουραστείς και να νιώθεις ότι κοπιάζεις. 

 

Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με  μισό στυμμένο λεμόνι.Το κάνουν όλα τα μοντέλα, δεν είναι τυχαίο.

Ξεκίνα πάντα τα γεύματά σου με ένα ποτήρι νερό. Θα αισθανθείς αμέσως πιο γεμάτη και δεν θα φας περισσότερο από όσο χρειάζεται ο οργανισμός σου. 

Κάνε μικρές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειές σου. Τρώγε φρέσκα φρούτα αντί για κάποιο μπισκότο ανάμεσα στα γεύματα. Πίνε νερό αντί για αναψυκτικά. Προτίμησε ένα φρούτο αντί για ένα ποτήρι χυμό (που περιέχει περισσότερα από ένα φρούτα και περισσότερες θερμίδες) και άλλα τέτοια μικροπράγματα. 

Αν θέλεις οπωσδήποτε κάτι γλυκό, τρώγε ένα κομματάκι μαύρης σοκολάτας για επιδόρπιο. Αν αντί για ζάχαρη περιέχει στέβια, ακόμα καλύτερα.

Προσπάθησε να μετράς τις μερίδες σου και τρώγε πάντα σε πιάτο. Μην τρως ένα σνακ από το σακουλάκι του. Και μην τσιμπολογάς φαγητό από το ταψί. Ότι κι αν επιλέξεις να φας, βάλ' το σε ένα πιάτο. Έτσι θα ξέρεις τι τρως και πόσο τρως. 

Κινήσου περισσότερο. Θα χάσεις πολλές θερμίδες απλά περπατώντας τα βράδια με παρέα και μάλιστα χωρίς να το καταλάβεις. Επίσης, προσπάθησε να κάνεις με τα πόδια όλες τις μικροαποστάσεις για τις οποίες τώρα παίρνεις αυτοκίνητο. 

Μην πίνεις τις θερμίδες σου. Ένας λόγος που ενώ προσέχεις τις τρως δεν βλέπεις αποτελέσματα είναι επειδή πίνεις αναψυκτικά, ποτά και κοκτέιλ που έχουν πολλές θερμίδες και έτοιμους χυμούς του εμπορίου που συνήθως περιέχουν ζάχαρη. Πίνε μόνο νερό και θα δεις τα κιλά να πέφτουν χωρίς να το καταλάβεις. 

Τρώγε νωρίς βραδινό. Προσπάθησε το βραδινό σου να είναι το 25% των ημερήσιων θερμίδων σου και  φρόντισε να το τρως τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν πέσεις για ύπνο. Ειδικά το χειμώνα επιδίωξε να τρως το βραδινό σου μέχρι τις 20.00.

Κοιμήσου περισσότερο. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να σε οδηγήσει στο να τρως περισσότερο μέσα στη μέρα.