Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τέλος τα μαύρα στίγματα με 3 υλικά



Τα μαύρα στίγματα είναι ενοχλητικά σπυράκια που δημιουργούνται κυρίως από την υπερβολική έκκριση σμήγματος, διαστέλλοντας τους πόρους.

Αν και ο τακτικός καθαρισμός είναι η πιο σωστή πρόληψη, βρήκαμε μια πανεύκολη και super αποτελεσματική φυσική συνταγή για μάσκα προσώπου που υπόσχεται να τους εξαφανίσει!

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι:
ένα ασπράδι αυγού
ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
ένα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι

Η προετοιμασία για να φτιάξεις τη μάσκα είναι πανεύκολη!Σε ένα μπολ, χτύπησε το ασπράδι αυγού με ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού μέχρι να δεις το μείγμα να γίνεται αφράτο. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι. Ανακάτεψε όλα μαζί τα υλικά πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα . Η μάσκα είναι έτοιμη και μπορείς να την απλώσεις απευθείας στο δέρμα. Άφησέ τη για 10 περίπου λεπτά και στη συνέχεια αφαιρεσέ τη με ένα ζεστό πανί.

Αυτός ο συνδυασμός υλικών είναι super θαυματουργός! Τα ασπράδια αυγών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, απορροφώντας την υπερβολική λιπαρότητα από το δέρμα και καθαρίζοντας τους πόρους, ενώ παράλληλα ο χυμός λεμονιού λειτουργεί ως φυσικό αντισηπτικό (μειώνει τις πιθανότητες για εμφάνιση ερεθισμών) δίνοντας μια φωτεινή λάμψη. Τέλος, το γιαούρτι προσφέρει ενυδάτωση και καταπραύνει την επιδερμίδα. Ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος, ιδιαίτερα για τις κανονικές προς λιπαρές επιδερμίδες.