Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Τα λάθη που καταστρέφουν την επιδερμίδα



Ο καθαρισμός του προσώπου πρέπει να γίνεται καθημερινά. Αν και πολλοί θεωρούν ότι είναι μία τυπική διαδικασία, υπάρχουν μικρά λάθη που κάνουμε όλοι μας και μπορούν να οδηγήσουν σε ερεθισμούς, ξηρότητα και λιπαρότητα της επιδερμίδας.

#1 Λάθος καθαριστικό προσώπου

Το σωστό καθαριστικό προσώπου θα πρέπει να αφαιρεί το μακιγιάζ, τη λιπαρότητα και τη βρωμιά από τους ρύπους της ατμόσφαιρας, αλλά δεν θα πρέπει να καταστρέφει τα υγιή κύτταρα της επιδερμίδας αφαιρώντας εντελώς τη φυσική λιπαρότητα του δέρματος . Ανακαλύψτε με τη βοήθεια της αισθητικού σας, τον τύπο της επιδερμίδας σας και επιλέξτε ένα καθαριστικό που να μην είναι αρκετά σκληρό, ούτε ιδιαιτέρως απαλό για τον τύπο σας.

#2 Μην το παρακάνετε

Μια θεωρητικά καλή συχνότητα να πλένετε το πρόσωπο σας, είναι δυο με τρεις φορές την ημέρα. Αυτή η συχνότητα, όμως, μπορεί να οδηγήσει σε υπερέκκριση ελαίων και να προκαλέσει ερεθισμούς. Αν δεν φοράτε μακιγιάζ ή δεν ιδρώνετε πολύ, δοκιμάστε να ξεπλύνετε το βράδυ το πρόσωπό σας, απλώς με χλιαρό νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε ένα διάλειμμα από τη χρήση χημικών καλλυντικών προϊόντων και θα φροντίσετε το δέρμα σας φυσικά.

#3 Λάθος θερμοκρασία νερού

Είναι μύθος πως το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους, ενώ το κρύο τους κλείνει. Η πραγματικότητα είναι πως οι πόροι δεν είναι μύες και έτσι δεν διογκώνονται, ούτεσυρρικνώνονται. Το ζεστό νερό μπορεί από τη μία να προσφέρει στο δέρμα τη χαλαρότητα και την ηρεμία που χρειάζεται, ωστόσο μπορεί να οδηγήσει σε υπερέκκριση σμήγματος ή υπερβολική ξηρότητα. Το χλιαρό νερό θεωρείται λοιπόν η καλύτερη θερμοκρασία για έναν ήπιο, αλλά αποτελεσματικό καθαρισμό.

#4 Υπερβολική Απολέπιση

Η απολέπιση είναι μία υγιής διαδικασία για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας, αλλά πρέπει να γίνεται με μέτρο. Επιλέξτε πίλινγκ με βάση τη ζάχαρη και τα οξέα φρούτων και κάντε μία ήπια απολέπιση μέχρι 3 φορές την εβδομάδα. Επίσης χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για το μασάζ αντί για το σφουγγαράκι, ώστε να αποφευχθεί το έντονο τρίψιμο και τράβηγμα της επιδερμίδας.

#5 Σωστό ξέπλυμα

Το μη σωστό ξέβγαλμα του καθαριστικού, μπορεί να φράξει τους πόρους ή να στεγνώσει το δέρμα, εξαιτίας του υπολείμματος σαπουνιού. Φροντίστε να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με άφθονο νερό και επιμείνετε στην περιοχή της μύτης και του μετώπου.

#6 Σωστό σκούπισμα

Για το σκούπισμα του προσώπου σας, επιλέγετε πάντα μία καθαρή πετσέτα και όχι αυτή των χεριών, καθώς τα βακτήρια παραμονεύουν και απειλούν για τη μόλυνση της επιδερμίδας σας. Επίσης αποφύγετε το έντονο τρίψιμο του προσώπου σας με την πετσέτα καθώς αυτό οδηγεί σε σταδιακή απώλεια της ελαστικότητας της επιδερμίδας σας, αντ' αυτού ταμπονάρετε απαλά το πρόσωπό σας.

#7 Σωστή ενυδάτωση

Για να μεγιστοποιήσετε τα ενυδατικά οφέλη της κρέμας σας, εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα αμέσως μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας, ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα νωπό. Το ίδιο ισχύει και για τους ορούς και τις ειδικές θεραπείες. Μην περιμένετε για να εφαρμόσετε τα καλλυντικά σας σε στεγνή επιδερμίδα, διότι με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορέσουν να διεισδύσουν στο δέρμα σας τα ενεργά τους συστατικά.