Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μαύροι κύκλοι: Τέσσερις φυσικές συνταγές που θα σε βοηθήσουν



Οι άνθρωποι με λεπτό δέρμα, όσοι είναι πολύ μελαχρινοί, καθώς και όσων ο οργανισμός παράγει πολλή μελανίνη, είναι πιθανό να εμφανίζουν μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια...

Αν ανήκετε σε αυτούς, είναι βασικό να διακόψετε τις κακές συνήθειες, όπως την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα και να φροντίσετε να κοιμάστε ικανοποιητικά (7-8 ώρες) και ποιοτικά κάθε βράδυ.

Εκτός από τα παραπάνω, μπορείτε να ακολουθήσετε κάποια από τις παρακάτω φυσικές συνταγές που θα λειάνουν τους μαύρους κύκλους.

Νερό και βιταμίνη Ε
Αναμειγνύετε 3 κουταλιές σούπας κρύο νερό με 2-3 σταγόνες βιταμίνη Ε (υπάρχει σε αμπούλες στα φαρμακεία). Εμποτίζετε με αυτό το μείγμα δυο δίσκους ντεμακιγιάζ και τους βάζετε στα μάτια για 20 λεπτά.

Πατάτα
Κόψτε 2 ροδέλες από μια πατάτα ή λιώστε τη στο μπλέντερ. Ξαπλώστε και βάλτε τις ροδέλες ή το μείγμα τους στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Χαλαρώστε για μερικά λεπτά και ξεβγάλτε την περιοχή με δροσερό νερό.

Σακουλάκια τσαγιού
Ρίχνετε σε βραστό νερό δυο σακουλάκια τσαγιού για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, το βάζετε στην κατάψυξη για μισή ώρα. Κατόπιν τα εφαρμόζετε στα μάτια και μένετε ξαπλωμένες για 30'. Το τσάι καταπολεμάει τις λεπτές γραμμές και τις δυσχρωμίες.

Ασπράδι αβγού
Ανακατεύετε το ασπράδι ενός αβγού μέχρι να «στέκεται» και το απλώνετε με ένα πινέλο σε κλειστά βλέφαρα και στη γύρω περιοχή. Περιμένετε 20 λεπτά και ξεπλένετε με κρύο νερό. Το ασπράδι θα κάνει φυσικό lifting στην περιοχή.