Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

19+1 λόγοι που οδηγούν στο χωρισμό



Μπορεί κάποιες φορές να ξέρουμε πως η σχέση μας έχει φτάσει στο τέλος αλλά να μην παίρνουμε την απόφαση να χωρίσουμε. Ίσως, από φόβο, ανασφάλεια, αβεβαιότητα, συνήθεια ή όλα αυτά μαζί.
 Κάποιες φόρες όμως δεν έχουμε τη διαύγεια να παραδεχτούμε πως η σχέση μας έχει φτάσει στο τέλος. Καταλαβαίνουμε πως κάτι φταίει γιατί δεν νιώθουμε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι αλλά ο χωρισμός είναι κάτι που δεν περνάει από το μυαλό μας.
Στην περίπτωση αυτή ίσως βοηθούσε αν αναγνωρίζατε κάποιο από τα παρακάτω σημάδια.
Θέλετε να περνάτε χρόνο μόνοι σας. Αυτό είναι λογικό και υγιές ως ένα βαθμό. Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από ποιοτικό προσωπικό χρόνο. Το θέμα είναι να θέλετε να είστε συνέχεια μόνοι σας και να εύχεστε να μην υπήρχε στο σπίτι.
Ακόμα και αν μένετε μαζί, δεν πρέπει ποτέ να σταματήσετε να βγαίνετε έξω μαζί. Μια πετυχημένη σχέση δε βασίζεται μόνο στον έρωτα και στις ώρες που βλέπετε σιωπηλά ταινίες μαζί με το ταίρι σας. Είναι σημαντικό να βγαίνετε έξω, να επικοινωνείτε σε ουδέτερο περιβάλλον και να διασκεδάζετε. Αν δεν το κάνετε τότε υπάρχει πρόβλημα.
Προτιμάτε να δείτε τους φίλους σας παρά το σύντροφό σας. Μια καλή σχέση προϋποθέτει την ύπαρξη κοινωνικών σχέσεων με και χωρίς το άλλο σας μισό. Δεν είναι φυσιολογικό να επιθυμείτε να περνάτε όλο το χρόνο σας με τους φίλους σας και όχι με το σύντροφό σας.
Η ερωτική ζωή μοιάζει να είναι ανύπαρκτη.
Δεν υπάρχει πια επαφή. Το άγγιγμα μεταξύ των συντρόφων δεν είναι μόνο δείγμα ερωτισμού αλλά αγάπης και οικειότητας. Τα απαλά αγγίγματα, το αγκάλιασμα και το άγγιγμα των χεριών είναι σημάδια μιας υγιούς σχέσης. Αν χαμηλώνετε το βλέμμα ή δυσανασχετείτε όταν σας αγγίζει, ήρθε η ώρα να πέσουν οι τίτλοι τέλους στη σχέση σας.
Εκτός από την επαφή δεν υπάρχει ούτε φιλί. Τα παθιασμένα φιλιά είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι μιας σχέσης, έτσι συχνά είναι το πρώτο πράγμα που εξαφανίζεται όταν το ζευγάρι απομακρύνεται. Αν δεν απολαμβάνετε πια τα φιλιά με το σύντροφό σας, το τέλος μάλλον δεν είναι πολύ μακριά.
Δεν περνάτε καλά μαζί. Δεν γελάτε και δεν διασκεδάζετε.
Αφού δεν υπάρχουν τα παραπάνω είναι επόμενο να μην μιλάτε κιόλας. Δεν επικοινωνείτε πια. Το να συζητάτε – για ασήμαντα πράγματα από το τι έδειξε στις ειδήσεις μέχρι τι συνέβη στη δουλειά – αποτελεί τη βάση μιας καλής σχέσης. Όταν σταματήσετε να μιλάτε ο ένας στον άλλο για τα μικρά πράγματα, αυτό είναι ένα σημάδι ότι δεν μπορείτε να δείτε ο ένας τον άλλο σα φίλο πια.
Ότι κι αν κάνει ή αν πει σας προκαλεί εκνευρισμό.
Κάνετε μόνος σας όλες τις δουλειές. Όλα τα ζευγάρια έχουν διαφωνίες σχετικά με τις δουλειές του σπιτιού αλλά οι λογομαχίες συνήθως καταλήγουν σε συμβιβαστικές λύσεις. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση για βόηθεια.
Δε σας νοιάζει για την εμφάνισή σας. Έχετε παρατήσει τον εαυτό σας. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον ερωτικό σας σύντροφο αλλά και με τον εαυτό σας. Θα πρέπει να δείτε τι φταίει και έχετε αφεθεί.
Επέτειοι, γενέθλια, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και ούτω καθεξής… Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται ασήμαντα αλλά ένα αγαπημένο ζευγάρι συνήθως τους δίνει έστω μικρή σημασία. Μπορεί δηλαδή να συμφωνήστε ότι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια καθαρά εμπορική γιορτή αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να κανονίσετε ένα ρομαντικό ραντεβού. Όταν φτάσετε στο σημείο να ξεχνάτε ακόμη και τα γενέθλια του άλλου, ο χρόνος έχει μάλλον αρχίσει να μετράει αντίστροφα.
Οι περισσότερες σχέσεις περνούν από ένα στάδιο, όπου ο ένας από τους δύο συντρόφους είναι πιο συναισθηματικά γενναιόδωρος από τον άλλο, αλλά αυτή η έλλειψη ισορροπίας δεν θα πρέπει να είναι μόνιμη. Στην αντίθετη περίπτωση τα πράγματα δυσκολεύουν.
Ο ιδανικός σύντροφος δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να σας κάνει να αισθάνεστε ότι είστε ανεπιθύμητοι, ότι δεν είστε ελκυστικοί και ότι δεν πρέπει να είστε ο εαυτός σας. Αν το άλλο σας μισό σας προκαλεί τέτοια συναισθήματα με τη συμπεριφορά του αυτή η σχέση μόνο καλό δε σας κάνει.
Οι φίλοι σας πιστεύουν ότι αυτή η σχέση δε σας κάνει καλό. Σας φωνάζουν πως ήρθε ο καιρός να χωρίσετε.
Φλερτάρετε συνεχώς με άλλους ανθρώπους και στη συνέχεια μπαίνετε στη διαδικασία συγκρίσεων.
Έχετε αρχίσει να ξανασκέφτεστε τους πρώην σας.
Λέτε “σ ‘αγαπώ” αλλά δεν το εννοείτε. Δεν έχει κανένα νόημα για εσάς.
Νιώθετε μοναξιά και ψυχρότητα για εκείνον.
Αδιαφορείτε για το τι συμβαίνει. Δεν σας νοιάζει αν είναι θλιμμένος, χαρούμενος. Απλά δεν τον παρατηρείτε.
Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι εύκολες. Συναισθήματα, παρεξηγήσεις, προθέσεις, έρωτας, αγάπη, επικοινωνία, εμπειρίες, βιώματα όλα αυτά και πολλά ακόμη είναι ικανά να μας μπερδέψουν. Να μας οδηγήσουν σε αδιέξοδα. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορούμε να το αποφύγουμε; Να αποφύγουμε αυτή την αποξένωση; Ίσως, αν καταλάβουμε πως οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι. Θα πρέπει να επενδύουμε στη σχέση μας, να αγαπάμε τον εαυτό μας και να σεβόμαστε τον άλλον.