Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Τι κάνουμε το Πάσχα στην πόλη μας;



Τι και αν ο λαός λέει «Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό» εσείς για κάποιον λόγο ξεμείνατε στην Αθήνα.
Δεν πειράζει γιατί εμείς σας έχουμε προτάσεις για τις mini- διακοπές στην πόλη. Ο καιρός μπορεί να είναι άστατος με βροχές και κρύο όποτε να μας χαλάει τα σχέδια για καφέ και ηλιοθεραπεία στην παράλια. Όμως, την ιδέα αυτή την κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλό μας καθώς  οι μετεωρολόγοι άνθρωποι είναι και αυτοί και μπορεί να πέσουν έξω. Κατεβάστε λοιπόν τα μαγιό και έχετε τα κάπου εύκαιρα.

Παρόλα αυτά, οργανωθείτε και κατεβείτε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Μην ξεχνάτε πως το ιστορικό κέντρο προσφέρεται για τους πιο ωραίους περιπάτους της πόλης.  Για παράδειγμα, η Πλάκα όπου θεωρείται από τις πιο cult Αθηναϊκές γειτονιές , αφού τόσο τα νεοκλασικά της , όσο και οι φούξια βουκαμβίλιες που κοσμούν τα γραφικά και όλο ιστορία σοκάκια της παρέα με τις μελωδίες των ακορντεόν, συνθέτουν μια μαγική εικόνα χρωμάτων αλλά και αναμνήσεων για κάποιον που περιπλανιέται στα στενά της. Εκτός, από την Πλάκα είναι ωραίο να πάτε για Ούζο στα Αναφιώτικα. Το σημείο αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί δρομάκι του ωραιότερου νησιού της χώρας μας, αφού τα λευκά σπιτάκια με τα μπλε παράθυρα θυμίζουν κάτι από Κυκλάδες. Ακολουθούν, ο λόφος του Φιλοπάππου, ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Μοναστηράκι, στο Θησείο και πόσα ακόμα μέρη που σας δίνουν την ευκαιρία να περιπλανηθείτε και να ευχαριστηθείτε την πόλη σας ως τουρίστας.

Επίσης, μπορείτε να βιώσετε το Θείο δράμα σε γραφικά εκκλησάκια της Αθήνας. Για παράδειγμα, μια από τις πλέον γραφικές περιφορές Επιταφίου στο κέντρο της Αθήνας είναι αυτή του Ναού του Σωτήρος στην Πλάκα, η οποία ξεκινάει από την οδό Κυδαθηναίων και ακολουθεί τα στενά δρομάκια της «συνοικίας των θεών» ή η περιφορά του Επιταφίου της Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα, με τα αρχαία ερείπια να δίνουν έναν άλλον τόνο στην ατμόσφαιρα.

Η αλήθεια λοιπόν είναι πώς αλλάζοντας το πρόγραμμά σας και τολμώντας να περιηγηθείτε στην πόλη σας θα δείτε τα πράγματα διαφορετικά. Θα ξεκουραστείτε και θα ηρεμήσετε ακόμα και αν δεν είστε σε κάποιο Αιγαιοπελαγίτικο νησί. Το ζητούμενο είναι βρείτε τρόπους να διασκεδάσετε και να περάσετε όμορφα.