Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

14 μυστικά των επιτυχημένων γυναικών



Όλα είναι θέμα οργάνωσης και καλής διαχείρισης των προσωπικών ορίων.
 Είναι βασικό να ξέρετε να βάζετε όρια και να αναλαμβάνετε όσα μπορείτε. Οι επιτυχημένες γυναίκες λοιπόν έχουν τους εξής χρυσούς κανόνες:

Ξυπνούν το πρωί και αθλούνται. Η πρωινή γυμναστική ενεργοποιεί τον οργανισμό και τον μεταβολισμό και τις βοηθά να αισθάνονται ευεξία κατά τη διάρκεια της μέρας. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι πως κατά τη διάρκεια της άσκησης εκκρίνονται οι ενδορφίνες γνωστές ως οι ορμόνες της ευτυχίας.
Μετά τη γυμναστική φυσικά αφιερώνουν χρόνο για ένα καλό πρωινό. Πλούσιο σε φυτικές ίνες αλλά και βιταμίνες που θα τις κρατήσουν μέχρι το lunch break.
Δεν χρησιμοποιούν το «snooze». Το χουζούρι είναι για το Σαββατοκύριακο και μόνο. Δεν δίνουν καμία παράταση για την ώρα που πρέπει να ξυπνήσουν το πρωί. Αντιθέτως, σηκώνονται μία ώρα νωρίτερα ώστε να έχουν το χρόνο για τα παραπάνω.
Το γραφείο τους είναι πάντα οργανωμένο και σε τάξη. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν έρευνες που θέλουν την αταξία να βοηθά στην ενίσχυση της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Σαφώς όταν επικρατεί χάος στο γραφείο σας χρειάζεται φαντασία για βρείτε το φάκελο που ψάχνεται. Γίνετε οργανωτικές και βάλτε όλα τα πράγματα σε τάξη για να ξέρετε που βρίσκεται το καθετί τη στιγμή που θέλετε.
Είναι πάντα προετοιμασμένες για το ανεπάντεχο. Πολλές φορές στη δουλειά συμβαίνουν πράγματα εκτός προγράμματος τα οποία όμως δεν καταφέρνουν να τις αποσυντονίσουν. Αυτό όντως είναι εντυπωσιακό!
Θέτουν συχνά στόχους. Δεν μένουν ποτέ στάσιμες. Πάντα βρίσκουν πράγματα να κάνουν για να εξελίσσονται.
Ξέρουν πώς να επικοινωνούν. Τη Δευτέρα είναι εξαιρετικής σημασίας να περνάτε λίγο παραπάνω χρόνο για να τα πείτε με τους συνεργάτες σας. Χρειάζονται επιπλέον ώθηση για να ξεκινήσετε την εβδομάδα και μία φιλική εργασιακή συζήτηση θα διαμορφώσει ένα πιο θετικό περιβάλλον και μια αίσθηση κοινότητας για μια επικείμενη παραγωγική εβδομάδα.
Χαμογελούν. Το χαμόγελο εκτός του ότι φτιάχνει την μέρα των άλλων φτιάχνει και τη δική τους.
Ξέρουν πως να πετύχουν. Οραματίζονται επιτυχημένα projects. Ξεκινούν τη διαδικασία αντίστροφα. Αφού πρώτα έχουν έναν ξεκάθαρο στόχο ξέρουν τι πρέπει να κάνουν προκειμένου να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ξέρουν που να δώσουν προτεραιότητα αλλά και που να επιστήσουν την προσοχή τους.
Μπορούν να χειρίζονται δύσκολες καταστάσεις και καταστάσεις έντονου στρες.
Το σημαντικότερο απ΄όλα είναι πως γνωρίζουν καλά να θέτουν όρια. Όρια που προστατεύουν τόσο τον εαυτό όσο και τις διαπροσωπικές αλλά και τις επαγγελματικές σχέσεις.
Οι επιτυχημένες γυναίκες δεν δουλεύουν το Σαββατοκύριακο.
Εξασφαλίζουν ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό τους. Χρόνο όπου μπορούν να ηρεμήσουν, να σκεφτούν και να χαλαρώσουν απ΄την ένταση της εβδομάδας.