Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Συνέντευξη για δουλειά; 10 συμβουλές από τις career experts!



Ξαφνικά, χτυπάει το τηλέφωνο σου και στην άλλη πλευρά της γραμμής είναι εκπρόσωπος της εταιρείας στην οποία είχες στείλει το βιογραφικό σου, προκειμένου να σου ζητήσει να κάνετε μία συνέντευξη.
Και τώρα τι κάνουμε; Νιώθεις το άγχος να σε κυριεύει; Τα χέρια σου να ιδρώνουν; Σκέφτεσαι πως όταν φτάσεις εκεί, δεν θα μπορέσεις να αρθρώσεις ούτε λέξη;

Ακολούθησε τα παρακάτω χρήσιμα #tips, νιώσε αυτοπεποίθηση και be yourself!

1. Καταρχήν ξεκίνα με τα βασικά, αναζητώντας πληροφορίες για την εταιρεία που σε έχει καλέσει για συνέντευξη, ξεκοκαλίζοντας κάθε τι που σου φαίνεται χρήσιμο και ενημερώσου για κάθε νέα εξέλιξη της εταιρείας.

2. Έχεις αργήσει ποτέ στο πρώτο σου ραντεβού; Φυσικά και όχι! Το ίδιο πρέπει να κάνεις και στο ραντεβού σου αυτό.

3. Προτίμησε ρούχα με τα οποία νιώθεις άνετα αλλά ταυτόχρονα δείχνεις κομψή. Καλό θα ήταν να αποφύγεις τα αγαπημένα σου σκισμένα τζιν και τα στολισμένα σου σανδάλια.

4. Ξέρουμε πολύ καλά πόσο αγαπάς τα καινούρια σου καλοκαιρινά lip gloss αλλά η συμβουλή μας είναι να τα αφήσεις στο νεσεσέρ σου για εκείνη την μέρα. Χρησιμοποίησε ουδέτερα χρώματα.

5. Μίλα, χρησιμοποιώντας τον ενθουσιασμό σου, για τις ιδέες σου όταν περιγράφεις τις ικανότητές σου και τις προηγούμενες επιτυχίες σου.

6. Έκφρασε την αυτοπεποίθησή σου και δείξε ότι μπορείς να πετύχεις οποιαδήποτε δουλειά ή πρόκληση. Είναι βέβαιο ότι μπορείς!

7. Αυτοσχεδίασε! Κάνε τον συνομιλητή σου να καταλάβει πώς μπορείς να σκεφτείς σε στιγμές ανάγκης. Περίγραψε την εμπειρία και την ικανότητά σου “να τα καταφέρνεις” σε κρίσιμες στιγμές.

8. Βάλε σε λειτουργία τις ικανότητές σου για ακρόαση. Μη διακόπτεις μέχρι να σιγουρευτείς ότι ο άλλος έχει τελειώσει την ομιλία του πριν δώσεις τις ιδέες σου.

9. Να είσαι υπομονετική και έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα! Είναι σίγουρο ότι θα κληθείς να αντιμετωπίσεις και δυσκολίες στην πορεία σου. Όμως, είναι πιο σίγουρο ότι αξίζει να αγωνίζεσαι για αυτό που πιστεύεις και κάποια στιγμή οι κόποι σου θα ανταμειφθούν.

10. Have fun! Έχεις φτάσει στο σημείο να διεκδικείς τη θέση που ονειρευόσουν. Απόλαυσέ το και δείξε στον άνθρωπο που κάθεται απέναντι σου πόσο χαρούμενη νιώθεις!

Plus: Να θυμάσαι πάντα πως η εμφάνιση, η συγκροτημένη σκέψη και η άνεση στην έκφραση, αποτελούν για πολλά στελέχη του ανθρώπινου δυναμικού πιο σημαντικά κριτήρια πρόσληψης από την προϋπηρεσία και τις σπουδές.

Be yourself & good luck!