Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Παυλόπουλος σε Μοσκοβισί: Είναι η ώρα οι εταίροι μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους


Το θέμα του χρέους έθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντάς του ότι «είναι η ώρα οι εταίροι μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
 
Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ Παυλόπουλος που εξήρε τις προσπάθειες του κ.Μοσκοβισί ώστε να προωθηθεί στην ΕΕ η άποψη ότι πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε η αξιολόγηση να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, καθώς όπως είπε αυτό θα είναι προς όφελος και των δυο πλευρών.
 
Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος αναφερόμενος στα εργασιακά, η Ελλάδα όπως και καμία χώρα της ΕΕ, δεν μπορεί να δεχτεί μέτρα που θα υπερβαίνουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
 
Για το θέμα του χρέους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε προς τον Ευρωπαίο επίτροπο ότι τώρα είναι η ώρα οι εταίροι μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
 
Μέρος του ελληνικού χρέους δημιουργήθηκε από τα εξοπλιστικά προγράμματα είπε ο κ Παυλόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι δανειστές μας το γνωρίζουν καλά αυτό καθώς τα εξοπλιστικά προγράμματα προήλθαν από τις χώρες των δανειστών της Ελλάδας.