Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Νέο ρεκόρ κρατήσεων από γερμανούς τουρίστες αναμένεται φέτος



Σε επίπεδο ρεκόρ βρίσκονται οι κρατήσεις γερμανών τουριστών για την Ελλάδα και αναμένεται να ξεπεράσουν εκείνες του προηγούμενου ρεκόρ του 2015.

«Αχτίδα ελπίδας για τον σημαντικότερο κλάδο της ελληνικής οικονομίας» χαρακτηρίζει το γερμανικό περιδοικό Spiegel, το ρεκόρ κρατήσεων των Γερμανών για την Ελλάδα. «Παρά τηνπροσφυγική κρίση και τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις φόρων, οι Γερμανοί παραμένουν πιστοί στην Ελλάδα» όπως γράφει.

«Οι κρατήσεις βρίσκονται σε επίπεδα υψηλότερα από εκείνες του έτους ρεκόρ 2015» δήλωσε εκπρόσωπος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ταξιδιών (DRV), στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπως αναφέρει. Μείωση κρατήσεων παρατηρείται, σύμφωνα με την DRV, κυρίως για τα νησιά Κω και Σάμο, όπου βρίσκονται ακόμα πολλοί πρόσφυγες. «Αντίθετα, η ζήτηση για την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο, νησιά τα οποία είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή στους Γερμανούς, βαίνει αυξανόμενη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπός της.

Την αυξητική τάση των κρατήσεων προς την Ελλάδα, επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ηΖιμπίλε Τσόιχ, εκπρόσωπος Τύπου της DRV, σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Επίσης και η GfK, η μεγαλύτερη εταιρεία έρευνας αγοράς παγκοσμίως με έδρα τη Νυρεμβέργη, κατέγραψε υψηλά διψήφια ποσοστά αύξησης των Γερμανών τουριστών προς την Ελλάδα, τον Απρίλιο. Αντίθετα, διαπιστώνει ότι η τουριστική ροή προς την Τουρκία και την Αίγυπτο έχει σαφώς μειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

«Η Ελλάδα αντικαθιστά την Τουρκία στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών και είναι πλέον πρώτη, με δεύτερη την Ισπανία. Ακολουθούν η Ιταλία, η Κροατία και μόλις στην πέμπτη θέση βρίσκεται πλέον η Τουρκία» όπως είπε η Κατρίν Λίμπελ, εκπρόσωπος τύπου της TUI Αυστρίας στην εφημερίδα KURIER της Βιέννης. «Πρέπει όμως να διαχωρίσει κανείς τη δυτική από την ανατολική Ελλάδα» πρόσθεσε η κ.Λίμπελ.

Αιτία είναι, κυρίως, οι εικόνες των προσφύγων της περασμένης χρονιάς, ιδίως από τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές.