Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Νέα... εγκεφαλικά για τους φορολογούμενους: Ερχεται επιπλέον φόρος 900 ευρώ!



Τα πρώτα στοιχεία από τις 604.000 φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί δείχνουν ότι για φέτος ο φόρος έχει αυξηθεί με αποτέλεσμα ελάχιστοι να δικαιούνται επιστροφή.
Μάλιστα οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγω για σχεδόν 900 ευρώ επιπλέον φόρο που θα πληρώσουν όσοι έχουν χρεωστική δήλωση.

Εφέτος δεν θα αποσταλούν τα γνωστά σε όλους εκκαθαριστικά για να πληρώσει κάποιος τον φόρο θα πρέπει να μπει με τον κωδικό του στο taxis και να δει την δήλωσή του όταν εκκαθαριστεί.

Στη συνέχεια θα πρέπει να πληρώσει είτε εφάπαξ μέχρι τα τέλη Ιουλίου, είτε σε τρεις διμηνιαίες δόσεις με πρώτη δόση τον Ιούλιο. Ο φορολογούμενος δηλαδή θα πρέπει να πληρώσει την πρώτη δόση ως τέλη Ιουλίου, τη δεύτερη δόση ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου και την τρίτη δόση μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Η πληρωμή του φόρου γίνεται αποκλειστικά στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ με την «ταυτότητα οφειλής».

Το εκκαθαριστικό που φέτος θα περιλαμβάνει ως και τέσσερις διαφορετικούς φόρους ανάλογα με την ιδιότητα και το εισόδημα κάθε φορολογούμενου:

Τον φόρο εισοδήματος.

Την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, που επιβάλλεται σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Το τέλος επιτηδεύματος.

Τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για όσους έχουν στην κατοχή τους Ι.Χ. αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και αεροσκάφη.

Εκτός από όσους θα δουν χρεωστική εκκαθάριση υπάρχει μια μερίδα πολιτών που θα έχει επιστροφή φόρου. Εφέτος βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων αυτοί δεν ξεπερνούν το 20% δηλαδή μόλις ο ένας στους πέντε θα έχει να λάβει, αλλά τα ποσά πλέον θα είναι από 8 ως το πολύ 200 ευρώ. Τέλος οι μεγάλες επιστροφές φόρων.