Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κατατέθηκαν στον ΟΛΠ οι αιτήσεις προς το ΣτΕ κατά του ΤΑΙΠΕΔ



Στον ΟΛΠ Α.Ε. κατατέθηκαν για γνωστοποίηση τρεις αιτήσεις προς το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. για την ακύρωση της από 5.3.2014 "Πρόσκλησης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος αναφορικά με την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ Α.Ε."

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά, οι τρεις Αιτήσεις Ακυρώσεως που κατατέθηκαν είναι:

α) από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και την ΟΜ.Υ.Λ.Ε. (15.04.2014)

β) από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά (16.04.2014) και

γ) από την Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ Α.Ε. (23.04.2014)

Τα κείμενα των τριών Αιτήσεων Ακυρώσεων κατά του ΤΑΙΠΕΔ στο Συμβούλιο Επικρατείας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΛΠ http://www.olp.gr .

Σημειώνεται ότι στις αιτήσεις ακύρωσης και στο πρώτο συνημμένο αρχείο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ΟΛΠ περιλαμβάνεται και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά το οποίο ωστόσο προχώρησε σε διάψευση αναφέροντας ότι δεν έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση, ενώ ο πρόεδρος του, Ανδριανός Μιχάλαρος σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του ΒΕΠ τονίζει ότι ουδέποτε έβαλε υπογραφή σε μια τέτοια προσφυγή, από τη στιγμή που δεν έχει τεθεί και στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Ο κ. Μιχάλαρος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και δίνοντας περισσότερες διευκρινίσεις για το θέμα, είπε ότι οι θέσεις του ΒΕΠ σχετικά με το δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού δεν έχουν αλλάξει αλλά ουδέποτε υπέγραψε κάποια σχετική απόφαση ακύρωσης προς το ΣΤΕ καθώς αυτό θα χρειαζόνταν ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του επιμελητηρίου.

Πρόσθεσε επίσης ότι το επιμελητήριο υπέγραψε μαζί με τους άλλους πειραΪκούς φορείς το σχετικό ψήφισμα της Παμπειραϊκής Επιτροπής Σωτηρίας για το θέμα του λιμανιού.