Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Αναβλήθηκε για τη Μ.Τετάρτη το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας



Την Μ.Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας που καλείται να αποφασίσει το πλάνο κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας, αλλά και την σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

«Η προγραμματισμένη για σήμερα [Μ.Τρίτη] συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής ανεβλήθη για αύριο το απόγευμα», όπως αναφέρει ανακοίνωση της τράπεζας που εκδόθηκε το βράδυ της Μ.Τρίτης.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η αναβολή του ΔΣ συνδέεται με το αν η αύξηση θα γίνει με τον παλαιό νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τον 2190 ή τον πρόσφατα ψηφισθέντα 3864, δηλαδή αν μπορεί να γίνει ή όχι σε τιμή χαμηλότερη από την τελευταία.

Η αύξηση προγραμματίζεται για τον Μάιο, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό με βάση τα αποτελέσματα του 2013.

Η διοίκηση της Εθνικής έχοντας εμφανίσει το 2013 καθαρά κέρδη και την υψηλότερη προ προβλέψεων κερδοφορία μεταξύ των συστημικών τραπεζών στοχεύει στην άντληση 2 δισ. ευρώ - 2,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάδοχοι της αύξησης κεφαλαίου θα αναλάβουν η Morgan Stanley και Goldman Sachs.