Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ελλάδα



Πρωτομαγιά: Γενική απεργία της ΓΣΕΕ – Συμμετέχει και η ΠΝΟ

Γενική απεργία κάλεσε την 1η Μαΐου η ΓΣΕΕ, στην οποία θα συμμετάσχει και η ΠΝΟ.

Η εργατική Πρωτομαγιά φέτος είναι την Μεγάλη Τετάρτη και ο εορτασμός της ως αργία έχει μετακινηθεί, ωστόσο η ΓΣΕΕ κάλεσε κανονικά απεργία.



Γεωργιάδης για Καλλιάνο: «Σέβομαι τον πόνο κάθε συγγενούς, όμως για τον πατέρα του τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε δηλώσεις σχετικά με τις διαδικασίες που εφαρμόστηκαν στην περίπτωση του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου, τονίζοντας ότι «κανένας από το νοσοκομείο δεν παρέβλεψε» τον ασθενή, ο οποίος υπέστη καρδιακή ανακοπή και νοσηλεύεται σε κατάσταση διασωλήνωσης στο νοσοκομείο Αττικόν.



Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Εκπνέει η προθεσμία για τις επιχειρήσεις στις 30 Απριλίου

Στις 30 Απριλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία που έχουν οι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές τους μηχανές.

Ήδη, το 94% των επιχειρήσεων έχουν συμμορφωθεί με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, καθώς είτε έχουν διασυνδεθεί είτε έχουν προγραμματίσει ραντεβού με τεχνικό εγκατάστασης για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέσα στις επόμενες ημέρες.



Κασσελάκης: Διαστρεβλώνουν δήλωση μου για την υγεία, για να αλλάζουν την ατζέντα

Για διαστρέβλωση δηλώσεων που έκανε σε πρωινή συνέντευξη του σε σχέση με την υγεία, κάνει λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τονίζει ότι μόνο με γενναία χρηματοδότηση και πραγματική επένδυση στην Υγεία θα επιτευχθεί η αναβάθμιση του ΕΣΥ.



Άρση ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Μπαράν Μπουρχάν αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

Την άρση ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Ξάνθης, Μπαράν Μπουρχάν, ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής, η υπόθεση του οποίου αφορά παράνομη ιατρική συνταγογράφηση.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του τάχθηκαν και οι 269 παρόντες βουλευτές ενώ ομόφωνη ήταν και η εισήγηση της Επιτροπή Δεοντολογίας.



«Ο πάπυρος φέρεται να λέει ότι ο τάφος του Πλάτωνα βρίσκεται κοντά στο τέμενος των Μουσών»

«Το ότι ο τάφος του Πλάτωνα βρισκόταν στην Ακαδημία δεν είναι κάτι άγνωστο για τους αρχαιολόγους. Ο Διογένης Λαέρτιος στις αρχές του 3ου αι. μ.Χ. αναφέρει ότι ο Πλάτωνας θάφτηκε στην Ακαδημία όπου ζούσε τον περισσότερο χρόνο της ζωής του.