Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

William Hill: Στοιχήματα με το GREXIT τέλος!



Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών και η αβεβαιότητα γύρω από την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη έχει μεγαλώσει και τα πονταρίσματα στο GREXIT λαμβάνουν τέλος!

Η μεγαλύτερη εταιρεία στοιχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, William Hill, έβαλε τέλος στο στοίχημα  για το εάν θα εξέλθει από την Ευρωζώνη η Ελλάδα ή όχι φέτος προχώρησε  καθώς κανείς δεν πόνταρε στην παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Μάλιστα, η εταιρεία σταμάτησε να δέχεται πονταρίσματα και για το ποια θα είναι η πρώτη χώρα που θα βρεθεί εκτός ευρώ γενικότερα.

Η απόδοση που έδινε η εταιρεία είχε φθάσει στο 1 προς 3, όταν είχε ξεκινήσει από 1 προς 5. Στο πλαίσιο αυτό και με κανένα να μην ποντάρει στην παραμονή της χώρας στο ευρώ, η William Hill αποφάσισε να αποσύρει το στοίχημα μέχρι να ληφθεί μια απόφαση ή μέχρι να εγκριθεί ένα σχέδιο που να περιλαμβάνει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, όπως ανακοίνωσε.

Μάλιστα, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε χθες ότι «κανένας δεν ενδιαφέρεται να στηρίξει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έως το τέλος του έτους».

Πάντως, η Goldman Sachs, σε ανάλυσή της, εκτιμά πως το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η Αθήνα θα καταλήξει σε συμφωνία με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ώς το τέλος Απριλίου (είτε στο Eurogroup της 24ης Απριλίου είτε με περαιτέρω συζητήσεις την ερχόμενη εβδομάδα), εξασφαλίζοντας τόση χρηματοδότηση, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει κανονικά την αποπληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεών της.

Παρ’ όλα αυτά, θεωρεί πως η κατάσταση πιθανότατα θα παραμείνει εξαιρετικά αβέβαιη, μέχρις ότου η Ελλάδα και η Ευρωζώνη καταλήξουν σε μια πιο μακροχρόνια συμφωνία χρηματοδότησης, που θα δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να καταβάλει μεγάλες πληρωμές, ύψους 6,6 δισ. ευρώ, προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.