Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στο σφυρί ακόμα έξι παλιά δεξαμενόπλοια και άλλα πλοία από τον ΟΛΠ



Στα 12.800 ευρώ η χαμηλότερη τιμή εκκίνησης για τα μικρότερα αλιευτικά - Η υψηλότερη στα 80.000 ευρώ για το δεξαμενόπλοιο «Μαρούλα»

Σε διαδικασία «δημοπρασίας» βγάζει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς παλιά και παροπλισμένα πλοία που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια δεμένα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Συνολικά «στο σφυρί» βγαίνουν έξι πλοία, δύο αλιευτικά, δύο φορτηγά και δύο δεξαμενόπλοια, σε δύο διαδικασίες ανοικτών πλειοδοτικών διαγωνισμών εκποίησης πλοίων και σκαφών, που θα γίνουν στις 29 και στις 31 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, εκποιούνται στο Πέραμα στις 29 Οκτωβρίου τα εξής:

-το φορτηγό πλοίο «Γεωργία Μ» με τιμή εκκίνησης 18.080 ευρώ
-το αλιευτικό «Άρτεμις» με τιμή εκκίνησης 12.800 ευρώ
-το αλιευτικό  «Σαρωνικός» με τιμή εκκίνησης 16.800 ευρώ

Στις 31 Οκτωβρίου θα εκποιηθούν τα εξής:

-το δεξαμενόπλοιο «Μελίνα» που βρίσκεται στη ράδα Περάματος, με τιμή εκκίνησης 61.500
-το δεξαμενόπλοιο «Μαρούλα» στο λιμανάκι Περάματος με τιμή εκκίνησης 80.000 ευρώ
-το φορτηγό πλοίο «Χρήστος-Ι» στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, με τιμή εκκίνησης 26.880 ευρώ

Οι όροι των διαγωνισμών αναφέρονται σε σχετικές διακηρύξεις που θα δημοσιευθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΛΠ στο διαδίκτυο.

«Στόχος του ΟΛΠ είναι να απομακρυνθούν όλα τα εγκαταλειμμένα πλοία και ναυάγια που παρακωλύουν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και επιβαρύνουν περιβαλλοντικά το λιμάνι, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε., Γιώργος Ανωμερίτης, προσθέτοντας ότι ήδη έχουν απομακρυνθεί από την έναρξη του προγράμματος αυτού 74 πλοία και ναυπηγήματα, που επί χρόνια βρίσκονταν παρατημένα ή μισοβουλιαγμένα στους χώρους ευθύνης του ΟΛΠ.