Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Κομισιόν: Στο Παρίσι δεν θα συζητηθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους



Στόχος μόνο η εξέταση της προόδου για ζητήματα που θα τεθούν στο «μικροσκόπιο» της επόμενης αξιολόγησης ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στην συνάντηση των Παρισίων ανάμεσα στα στελέχη της Τρόικας και τους έλληνες υπουργούς δεν θα τεθεί το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

Αυτό ξεκαθάρισε με δηλώσεις του τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Σάιμον Ο" Κόνορ προσθέτοντας ότι στόχος των συναντήσεων που ξεκινούν την Τρίτη δεν είναι  να εξεταστούν το πως θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μετά το 2014.

Αντίθετα, διευκρίνισε ο κ. Ο"  Κόνορ, στόχος των συναντήσεων θα είναι να εξεταστεί η πρόοδος σε ορισμένα από τα ζητήματα που τεθούν στο «μικροσκόπιο» της επόμενης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, το φθινόπωρο.

Το θέμα του χρέους και της κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα εξεταστούν το φθινόπωρο στο πλαίσιο της αξιολόγησης μετά την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο και στο πλαίσιο των όσων έχουν συμφωνηθεί με τη δήλωση του Εurogroup στις 27 Νοεμβρίου του 2012