Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Χαρδούβελης προς Τρόικα: "Μη μας κάθεστε στο σβέρκο"



Στο Παρίσι θα βρίσκεται την Τρίτη η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προσδοκώντας να πείσει την Τρόικα να αποδεχτεί τις ελληνικές θέσεις, προκειμένου να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα στο εργασιακό και στο ασφαλιστικό.
Το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους εκπροσώπους των δανειστών είναι σαφές: όχι άλλα μέτρα, μην επιμένετε στη λιτότητα. 

Τη θέση αυτή, άλλωστε, αποτυπώνει και η πρώτη συνέντευξη του Γκίκα Χαρδούβελη, αφότου ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών διαδεχόμενος τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος είπε στους εκπροσώπους των δανειστών «μη μας κάθεστε στο σβέρκο».

Μιλώντας στους  New York Times, ο κ. Χαρδούβελης μάλιστα σχολίασε πως «ελπίζω να έμαθαν το μάθημα και να μην επιμείνουν τόσο στο δημοσιονομικό σκέλος», υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική ανάκαμψη θα ανακοπεί αν τεθούν «νέοι δυσβάσταχτοι στόχοι».

«Η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των μεταρρυθμίσεων, η επόμενη φάση είναι να τις ενισχύσουμε, να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ανατραπούν», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η διαδικασία αυτή θα είναι πιο αποτελεσματική στο μέλλον, «ακριβώς επειδή δεν έχουμε την Τρόικα στο σβέρκο μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.