Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Τρεις μέρες εργασία την εβδομάδα υποστηρίζει ο μεγιστάνας Κάρλος Σλιμ



Σε ριζική αναδιαμόρφωση της εργασίας παγκοσμίως κάλεσε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως

Σε ριζική αναδιαμόρφωση της εργασίας παγκοσμίως κάλεσε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως, ο μεξικανός μεγιστάνας Κάρλος Σλιμ.

Όπως αναφέρουν οι FT ο “άρχοντας" των ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, μιλώντας σε συνέδριο στην Παραγουάη, δήλωσε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εργάζονται, λιγότερο, μόλις τρεις μέρες την εβδομάδα, αλλά να μην συνταξιοδοτούνται στα 50-60 αλλά στα 70-75 χρόνια.

“Με τρεις μέρες εργασίας την εβδομάδα, ίσως με ωράριο 11 ωρών, όλοι θα έχουμε περισσότερο χρόνο χαλάρωσης τις υπόλοιπες μέρες. Οι τέσσερις μέρες άδειας μέσα στην εβδομάδα είναι πολύ σημαντική για την ποιότητα ζωής του ανθρώπου” δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος.

Όπως λέει ο ίδιος κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε ένα πιο υγιές και παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό.

Οι σκέψεις αυτές του 74χρονου αυτοδημιούργητου Σλιμ δεν περιορίζονται μόνο στα λόγια, καθώς στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών που διαθέτει, την Telmex οι εργαζόμενοι, αν και έχουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 50, μπορούν επίσης να συνεχίσουν να εργάζονται με τον ίδιο μισθό για τέσσερις μέρες την εβδομάδα αντί για πέντε.

Επιπλέον, κι ο ίδιος δηλώνει άρνηση να σταματήσει να εργάζεται και να αποσυρθεί, κάτι που είναι κατανοητό εάν σκεφτεί κανείς ότι το είδωλο και μέντοράς του Μανουέλ Εσπινόσα Ιγκλέσιας, συνέχισε να εργάζεται μέχρι τα βαθειά γεράματα, σε ηλικία άνω των 80 ετών.