Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Ελλάδα



Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα επαγγελματικά ακίνητα ζητά το ΕΒΕΘ

Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και για τα ασφαλισμένα επαγγελματικά ακίνητα κατ’ αναλογία της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης για τις κατοικίες, ζητά με επιστολή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.



Επεισοδιακή καταδίωξη στου Ρέντη: Δύο συλλήψεις, ένας τραυματίας αστυνομικός

Επεισοδιακή καταδίωξη σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή του Ρέντη.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα αστυνομικοί της Ομάδας Δίας έκαναν σήμα για έλεγχο σε ΙΧ με τρεις επιβαίνοντες. Ο οδηγός δεν σταμάτησε, ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει.



Κ. Χατζηδάκης: «Ψαλίδι» 50% στις χρεώσεις POS – Εντός της εβδομάδας οι φορολογικές δηλώσεις

Νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση των χρεώσεων στις συναλλαγές μέσω POS καταθέτει εντός της εβδομάδας στη Βουλή η κυβέρνηση, μειώνοντας τις χρεώσεις κατά 50%. Όπως δήλωσε σήμερα στο ΣΚΑΙ ο ΥΠΕΘΟ Κωστής Χατζηδάκης η ρύθμιση θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας, ή το αργότερο την επόμενη και θα περιορίζει το κόστος στο μισό.



Χρ. Τριαντόπουλος : Συνεργασία με ΟΤΑ για την αποκατάσταση σε δίκτυα και υποδομές

Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετέβη το τριήμερο 19, 20 και 21 Απριλίου 2024, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, Χρήστος Τριαντόπουλος, πραγματοποιώντας σειρά από επισκέψεις και συναντήσεις στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης. 



Καταδικαστικές αποφάσεις από το ΕΔΔΑ φέρνει ο υπερπληθυσμός στις φυλακές

Καταδικαστικές αποφάσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) για παραβίαση του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που κατοχυρώνει την απαγόρευση των βασανιστηρίων, φέρνει στα ευρωπαϊκά κράτη το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των φυλακών και οι συνακόλουθα ανεπαρκείς συνθήκες κράτησης των τροφίμων.



Στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία - Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 σήμερα ο πρωθυπουργός

Στην εκδήλωση για την παράδοση του τμήματος Λαμία - Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, θα μιλήσει στις 10:00 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση για την αποκατάσταση ζημιών από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias», στο Μουζάκι Καρδίτσας.