Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Στο σφυρί τα ελληνικά νησιά .



Πουλάνε ελληνικά νησιά με τιμές που αρχίζουν από  1.000.000 ευρώ. Ελληνες και ξένοι κροίσοι μπορούν να αποκτήσουν το δικό τους νησί .
Δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου αναφέρει ότι  οι αγοραστές είναι κυρίως εκτός ΕΕ, με την πλειοψηφία να προέρχεται από Αραβικά κράτη, ενώ όσοι αποκτήσουν τα νησιά προσβλέπουν σε μελλοντικές συνεργασίες με ξένες εταιρείες στον τομέα του τουρισμού, ή σε μεταπώληση.
Η νομοθεσία σχετικά με την αγοραπωλησία ιδιωτικών νησιών στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα ενθαρρυντικό αλλά και ανασταλτικό παράγοντα.
Όποιος αγοράσει νησί στην Ελλάδα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ, θα λάβει και 5ετή άδεια παραμονής στη χώρα, με δυνατότητα άμεσης ανανέωσης για άλλα 5 χρόνια για τους ίδιους και την οικογένεια τους.
Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αγοραπωλησίας του νησιού, απαιτείται μία τεράστια γραφειοκρατική διαδικασία, αφού ο υποψήφιος επενδυτής θα πρέπει να συγκεντρώσει περίπου 32 άδειες για να λάβει την κυριότητα, μεταξύ των οποίων γνωμάτευση της Δασικής Υπηρεσίας αλλά και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ότι το νησί δεν έχει αρχαία.
Άλλος ανασταλτικός παράγοντας αποτελεί η πολιτική αστάθεια της χώρας, που επιτρέπει στους αγοραστές να παζαρέψουν κι άλλο την τιμή. Μάλιστα, από την αρχή της οικονομικής κρίσης μέχρι σήμερα, οι τιμές των ελληνικών νησιών έχουν πέσει κατά 40%, γεγονός που τα καθιστά τα φθηνότερα παγκοσμίως. Οι  αγοραστές έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε 40-50 πανέμορφα ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων, τη Νήσο Μόδι κοντά στην Κεφαλονιά, τη Νήσο Σοφία στις Εχινάδες, τη Νήσο Βούβαλο στον Αμβρακικό Κόλπο, τη Χερσόνησο Κατακάλι κοντά στην Κόρινθο, το Τραγονήσι στον Σαρωνικό, τη Νήσο Στρογγυλό κοντά στο νησί του Μαράθου και πολλά άλλα στολίδια του Ιονίου και του Αιγαίου.