Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

μυαλο



8 δυνατές ασκήσεις για ενδυνάμωση εγκεφάλου!

Τι μπορείτε να κάνετε για την ενδυνάμωση του εγκεφάλου; Η σωματική άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους αύξησης της σωματικής δύναμης. Επιπλέον, βοηθά το σώμα μας να αυξάνει την αντοχή και ευελιξία του. Ωστόσο, ο τελικός στόχος είναι να διατηρούμε τον εαυτό μας υγιή.



Όνειρα - 10 πράγματα που δεν ξέρατε για το μυαλό σας στον ύπνο

Τα όνειρα ανέκαθεν αποτελούσαν ένα μυστήριο και πηγή για δοξασίες δεισιδαιμονίες και μύθους. Χαρακτηριστικό είναι το ότι κατά τη ρωμαϊκή εποχή η ερμηνεία τους είχε απασχολήσει ακόμη και τη Σύγκλητο, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι τα όνειρα είναι από τους θεούς. Η πραγματικότητα όμως είναι πιο εντυπωσιακή



Βιντεοπαιχνίδια: Κι όμως, μας κάνουν καλό! - 5 λόγοι να ξεκινήσεις να παίζεις

Ακούμε κατά καιρούς ένα σωρό κατηγορίες περί των αγαπημένων μας video games, σχετικά με βία, όπλα, εθισμούς, ακτινοβολίες, μέχρι και πως "μεγαλώνουν δολοφόνους". Σαφώς κάποια από αυτά έχουν βάσεις, κάποια άλλα είναι εντελώς ανυπόστατα και υπερβολικά. Πόσες φορές όμως έχει αναρωτηθεί ο κόσμος σχετικά με τις ευεργετικές τους ικανότητες; Πιστέψτε με, έχουν πολλές...



7 δραστηριότητες για καθημερινό ακόνισμα μυαλού!

Οι δραστηριότητες, που υπόσχονται να διαψεύδουν την πεποίθηση ότι η ευφυΐα ενός ανθρώπου καθορίζεται από την γέννησή του και την εκπαίδευσή, μπορούν να κάνουν τον εγκέφαλό μας να παίρνει πιο γρήγορες στροφές.

Μάθε ένα μουσικό όργανο



Πως η Yoga βοηθάει, εκτός από το σώμα μας και το μυαλό μας

Η yoga δεν ήταν μια απλή μόδα, όπως απεδείχθη με τα χρόνια. Και αυτό είναι πολύ λογικό. Είναι μια αρχαία πρακτική, η οποία μέσα από πολλές, συνεχείς έρευνες, έχει αποδειχθεί πως έχει τεράστια οφέλη για το σώμα μας. Αλλά τα οφέλη της yoga δεν σταματούν εκεί. Με έμφαση στην εσωτερική ηρεμία και στις σωστές αναπνοές, η yoga αποτελεί ένα από τα καλύτερα φάρμακα για το μυαλό και την ψυχή μας.



Η σοκολάτα είναι φίλος του μυαλού!

Φάρμακο για το μυαλό η σοκολάτα; Και όμως, ναι! Μάλιστα, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές, κάνει περισσότερο καλό και από την… γυμναστική.