Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Λογοκρισία στους New York Times από την Ταϊλάνδη για άρθρο σχετικό με την οικονομική της εξαθλίωση



Το φύλλο της Τρίτης των New York Times είχε ένα πρωτοσέλιδο άρθρο για την οικονομία της Ταϊλάνδης. Μόνο που οι αναγνώστες στη συγκεκριμένη χώρα δεν το διάβασαν ποτέ.

Αντί για αυτό, η αμερικανική εφημερίδα κυκλοφόρησε στη συγκεκριμένη χώρα με ένα κενό πλαίσιο στο πρωτοσέλιδο, στο σημείο όπου θα έμπαινε το άρθρο, το οποίο αφαιρέθηκε. Την απόφαση αυτή, να μην δημοσιευθεί το εν λόγω άρθρο για την... ετοιμοθάνατη οικονομία της Ταϊλάνδης, την πήρε το τυπογραφείο στο οποίο εκτυπώνονται οι New York Times στη συγκεκριμένη χώρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Το Σεπτέμβριο το ίδιο τυπογραφείο αφαίρεσε άρθρο για τον βασιλιά της χώρας. Για την ιστορία, το άρθρο που δεν δημοσιεύθηκε τελικά στην Ταϊλάνδη ανέφερε ότι τα νοικοκυριά της χώρας είναι ανάμεσα στα πλέον χρεωμένα της Ασίας, όπως και ότι οι ληστείες και τα εγκλήματα σχετικά με την περιουσία έχουν αυξηθεί κατά τουλάχιστον 60%.

Αντί για αυτό, στο πρωτοσέλιδο υπήρχε ένα λευκό πλαίσιο με ένα μήνυμα. «Το άρθρο σε αυτό το χώρο αφαιρέθηκε από το τυπογραφείο μας στην Ταϊλάνδη. Οι διεθνείς New York Times και το συντακτικό προσωπικό δεν είχαν κανένα ρόλο στην αφαίρεσή του».