1
Δεκεμβρίου
2015
- 14:23
Τελευταία τροποποίηση στις 1 Δεκεμβρίου, 2015 - 14:23
- 700γρ. κάστανα βρασμένα (ζυγισμένα αφού καθαριστούν)
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 2 λίτρα ζωμός κοτόπουλου
- ½ φλιτζ. μαυροδάφνη
- ½ φλιτζ. καπνιστό χοιρομέρι (αλλαντικό) σε κύβους
- αλάτι
- πιπέρι
- Σε μέτρια θερμοκρασία σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και το βούτυρο το σέλερι και το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά. Προσέχουμε να μην καούν, αλλά μόνο να γυαλίσουν και να χρυσαφίσουν.
- Προσθέτουμε τα κάστανα και τη μαυροδάφνη. Δυό λεπτά αργότερα, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου. Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Κάνουμε βελουτέ τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή την περνάμε από μούλτι και έπειτα από σουρωτήρι για πιο βελούδινη υφή. Προσθέτουμε το καπνιστό χοιρομέρι και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε προαιρετικά με κρουτόν.