Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μακαρονοσαλάτα με Πέστο Βασιλικού



Υλικά Συνταγής

500 γρ πέννες
τοματίνια τύπου βελανίδι
φρέσκια ρόκα
φρέσκια μοτσαρέλα μίνι
λίγη παρμεζάνα τριμμένη
150 γρ φρέσκο πέστο βασιλικού
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του παραγωγού για να διατηρηθούν al dente.

Παράλληλα πλένουμε και κόβουμε στη μέση τα τοματίνια και καθαρίζουμε τη ρόκα.

Μόλις βράσουν οι πένες, τις σουρώνουμε και τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

Προσθέτουμε τη σάλτσα με το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε με φρέσκα τοματίνια, μίνι μοτσαρέλα και φύλλα ρόκας. Στο τέλος ρίχνουμε λίγη παρμεζάνα τριμμένη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αυτή είναι η πιο απολαυστική καλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών που έχω δοκιμάσει και είναι έτοιμη σε λίγα μόλις λεπτά.