Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Κρέπες εναλλακτικές, γεμιστές στο φούρνο



Αυτές τις κρέπες θα τις λατρέψετε! Διαφορετικές αλλά πολύ νόστιμες!

 

Υλικά συνταγής

3 φύλλα χωριάτικο «κιχί» με καλαμποκάλευρο της alfa

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

βρασμένα η ψημένα

1 φλ. ζωμό κότας

1 γιαούρτι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 πιπεριές κόκκινη και κίτρινη

1 ματσάκι μικρά τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια

1 φλ. καλαμπόκι

2 φλ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά τριμμένα

2 φλ. σάλτσα ντομάτας

αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Μαδάμε σε ίνες το μαγειρεμένο κοτόπουλο. Κόβουμε σε φέτες τα λαχανικά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε τα σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5'. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα μισά φρέσκα κρεμμυδάκια και το καλαμπόκι. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση. Προσθέτουμε τα μισά τυριά. Ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε το ζωμό και διαλύουμε το γιαούρτι. Αφήνουμε στην άκρη.
Ανοίγουμε το φύλλο. Κόβουμε κάθε φύλλο σε 4 κομμάτια. Γεμίζουμε με κρύα γέμιση. Τυλίγουμε σε ρόλο. Ακουμπάμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος με την ένωση προς τα κάτω. Γεμίζουμε έτσι και τις υπόλοιπες κρέπες.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 10' να ψηθεί ελαφρά το φύλλο και να γίνει σαν κανονική κρέπα.
Περιχύνουμε με το ζεστό μείγμα γιαούρτι- ζωμό κότας. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20' επιπλέον, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ενωθούν οι σάλτσες. Σερβίρεται ζεστό.

Πηγή κειμένου: 

argyro.gr