Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Σφοδρότατες πλημμύρες στην Κύπρο - Κινδύνευσαν μητέρα και γιος



Καταρρακτώδης βροχή και χαλαζόπτωση έπληξε από το απόγευμα μέχρι απόψε την πόλη και την επαρχία Λευκωσίας. Μητέρα και το παιδί της κινδύνευσαν, όταν προσπάθησαν να περάσουν στην απέναντι πλευρά του Πεδιαίου ποταμού στην περιοχή του Στροβόλου, στη Λευκωσία.

Και οι δύο εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητο τους. Η μητέρα και το παιδί απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια πολιτών, που έσπευσαν να τους βοηθήσουν, ενώ αστυνομικοί κατέφθασαν στην περιοχή για περαιτέρω βοήθεια. Σοβαρό κίνδυνο διέτρεξε και δεύτερη οδηγός, σε λεωφόρο στην ίδια περιοχή.

Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε την οδηγό από το όχημα της, το οποίο είχε πλημμυρίσει. Σε ανακοίνωσή της, η Πυροσβεσατική ανακοίνωσε ότι δέχτηκε 150 κλήσεις για βοήθεια, γι' αυτό κλήθηκαν και πυροσβέστες που ήταν εκτός υπηρεσίας.

Οι έντονες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ώρες στη Λευκωσία ανάγκασαν την Αστυνομία να κλείσει αρκετούς δρόμους, οι οποίοι πλημμύρισαν. Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πρόσκαιρα κυρίως συννεφιασμένος ενώ, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές. Το ίδιο σκηνικό προβλέπεται και για το Σάββατο.